'Geen recht toe, recht aan appartement

  •   keer gelezen   Wonen
OSS – De bouw van het appartementencomplex op de hoek Hooghuisstraat en Linkensweg vordert gestaag. Op de twee verdiepingen komen twaalf startersappartementen en op de begane grond twee commerciële ruimten, van ieder honderd vierkante meter.

[image=99989]

Het complex wordt tegen het pand van Weekblad Regio Oss aangebouwd en na al die weken van eerst slopen en toen bouwen, nemen we samen met de ontwikkelaar eens een kijkje op de bouw. ”De twaalf appartementen waren in no time verkocht”, vertelt Dick Bakker, directeur van City Next Oss, uit. De verschillende appartementen hebben een ruimte van 45 tot 55 vierkante meter en krijgen een efficiënte indeling. Sommigen zijn voorzien van een balkon. Vooral de appartementen op de hoek hebben een prachtig uitzicht. In het gebouw zelf komt naast de trapopgang een lift. ”Je kunt zien dat het geen recht toe, recht aan pand wordt. Het krijgt een mooie uitstraling, met een mooie raampartij en een hoog afwerkingsniveau.” Hij wijst op de muren, waar de brievenbussen in verwerkt zijn en waar verschillende kleuren stenen gebruikt worden, variërend van licht tot donker. Verder verspringen de muren op een aantal plaatsen. ”Het lijken zo wel vier aparte gebouwen, het wordt in ieder geval geen massaal gebouw.” '

Unit
De commerciële ruimten zijn ook als één unit van tweehonderd vierkante meter te huur. Deze gaan in november in de verhuur. Belangstellenden kunnen zich wenden tot VCM Makelaardij in de Hooghuisstraat 28 in Oss, tel. (0412) 45 55 79. In één van de commerciële ruimten blijkt overigens dat niet alleen de bouwers hard aan het werk zijn geweest. Ook een merelpaartje heeft niet stilgezeten. Op één van de stempels hebben zij een nestje gebouwd, waar nu een aantal piepkleine vogeltjes woont. De bouwers wilden dit pril geluk niet verstoren, en zijn op andere plekken aan het werk.

Op schema
Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Arceau in Uden en de bouwers zijn van PR-Bouw, eveneens uit Uden. De bouw ligt goed op schema, ondanks het moeilijke sloopwerk, én een paar weken strenge vorst in januari, zodat er niet gewerkt kon worden. Bakker: ”Voor de bouwvakvakantie moet de kap er op zitten. Het pand is dan waterdicht. Dan begint de afbouw en dat neemt ook altijd nogal wat tijd in beslag.” Hij vervolg: ”Wij streven er in ieder geval naar dat de bewoners voor de kerst in hun appartement kunnen trekken.” Tijdens de rondleiding wordt er volop geboord, getimmerd en gemetseld. Het merelpaartje trekt zich er niets van aan. Ze vliegen af een aan om hun kroost eten te geven. Nog even, en dan vliegen ze uit en kunnen de bouwvakkers hun karwei ook afmaken.


Meer berichten