SVUwonen fêteert jubilerende huurders

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - Het blijft bijzonder voor SVUwonen: elk jaar zijn er weer enkele bewoners die een halve eeuw onafgebroken dezelfde woning huren. Deze keer werden zes huurders in het zonnetje gezet. En wat zeer opmerkelijk is: liefst vier bewoners van de Orchideestraat wonen al 50 jaar in hun huidige woning.

[image=118362]

In 1959 betrokken de bewoners hun nieuwe woning aan de Orchideestraat. Vier bewoners van het eerste uur wonen er nog steeds: mevrouw Willems, de familie Gijsbers, de familie Van Boxtel en de familie Den Dekker wonen al 50 jaar met veel plezier in de Udense bloemenwijk. Ook Volkel en Odiliapeel zijn weer twee jubilarissen rijker. De familie Van Hooff woont al 50 jaar aan de Leeuwstraat in Volkel en de familie Van Lankveld is al een halve eeuw te vinden aan de Wolfstraat in Odiliapeel.
De heer Van Hooff vertelt: “In die tijd heerste een enorme woningnood. Je kwam pas in aanmerking voor de woning als je iemand op de bovenetage liet inwonen. Anders kreeg je de woning gewoon niet. Dat zou nu echt niet meer kunnen.” De heer Van Boxtel bevestigt zijn verhaal: “Bij ons ging het ook zo. We moesten destijds een huur betalen van 10,65 gulden per week. Een heel bedrag toen. Maar we zijn blij dat we het gedaan hebben, we willen hier voor geen goud meer weg!”
Meer berichten