Veel belangstelling voor collectief bouwen

  •   keer gelezen   Wonen
UDEN - Samen met je toekomstige buren het huis ontwikkelen dat je altijd al graag wilde hebben. Het kan in Uden, met collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). SVUwonen is een initiatief gestart waarbij starters op de koopwoningmarkt in groepsverband zelf kunnen bepalen wat en hoe ze willen gaan bouwen. De keuzevrijheid van de kopers staat centraal. De woningen worden gerealiseerd op Velmolen-Oost.

[image=117918]

Voor belangstellenden organiseerde SVUwonen in samenwerking met BIEB Advies op dinsdag 27 oktober een informatiebijeenkomst. Hans Schepers, directeur SVUwonen, heette de meer dan 60 aanwezigen van harte welkom. “Wij zijn op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken en volop willen meedenken over de bouw van hun eigen woning,” aldus Schepers. Er werd onder meer uitleg gegeven over het Bouwen In Eigen Beheer en Koopgarant. Jan Walrecht van BIEB Advies: “Bij een regulier bouwproject door een projectontwikkelaar wordt er eerst gebouwd en daarna worden de bewoners bij de woningen gezocht. Bij CPO wordt eerst een vereniging van toekomstige bewoners samengesteld en zij beslissen samen wat gebouwd gaat worden.”

Enthousiast
Bas Vervest, voorzitter van de kopersvereniging Volkel-West, vertelde de aanwezigen enthousiast over zijn eigen ervaringen met collectief bouwen. Hij benadrukte dat er al in een vroeg stadium een echt buurtgevoel ontstaat door samen te bouwen. “Ik roep al een hele tijd ‘buurvrouw’ tegen iemand die mijn buurvrouw nog niet is.”

Interesse
Woningzoekenden die staan ingeschreven bij SVUwonen of huurders van SVUwonen komen in aanmerking voor een woning binnen dit project als zij niet eerder in het bezit zijn geweest van een koopwoning. Belangstellenden die niet bij de informatieavond aanwezig waren kunnen voor meer informatie terecht bij BIEB Advies (e-mail info@biebadvies.nl of bel 040-2126674). Aanmelden voor dit project kan tot uiterlijk 13 november a.s. Kijk voor meer informatie op www.svuwonen.nl.

Meer berichten