Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf. Foto: Ad van de Graaf.

Lunchroom N'fes Baklava en Café opent de deuren aan Piusplein 10 in Uden

Zakelijk 5.142 keer gelezen

UDEN | Een gat in de markt. Zo kun je de nieuwe lunchroom N'fes Baklava en Café aan Piusplein 10 het beste omschrijven. In de gloednieuwe horecagelegenheid kunnen gasten genieten van ambachtelijk gemaakte baklava en nog veel meer Turkse lekkernijen.Het echtpaar Sukran en Fatih Yuksel runt de zaak. Op 20 november 2016 was de officiële opening.

In het pand aan het Piusplein heeft het ondernemerskoppel een groothandel en een lunchroom gecombineerd. In het achterste gedeelte van het gebouw worden grote partijen baklava gemaakt, voor is een sfeervol ingerichte lunchroom. Mensen kunnen daar genieten van heerlijke baklava, maar ook een Turkse lunch, vers gemaakte soep van de dag, high tea, gebakjes, koekjes, vers Turks fruit en echte Turkse koffie en thee. Daarnaast zijn er producten te koop zoals verse Turkse jam, nootjes en verschillende soorten thee en koffie voor thuis.

"We gaan de lunchkaart nog verder uitbreiden", vertelt Sukran. Binnenkort is er ijs van IJscafé Holland verkrijgbaar en ook verse bonbons.

Groothandel
Baklava is niets nieuws voor de familie Yuksel. "We zijn in 2006 begonnen met een kleinschalige groothandel", vertelt Sukran. Ze startten hun bedrijf samen met een andere vennoot op het industriegebied in Uden. "We waren toen en zijn nu nog steeds de enige groothandel van baklava in Brabant", legt Sukran uit. In 2008 openen ze een café en restaurant in de Eindhovense wijk Woensel. "Dat liep echt als een trein!", zegt Sukran enthousiast. "Maar het was wel heel druk met de groothandel er nog bij." Daarom besluit het echtpaar Yuksel om de groothandel voort te zetten en de vennoot gaat verder het met het restaurant in Eindhoven. "Konden we weer lekker terug naar Uden waar onze familie en vrienden wonen", glimlacht Sukran.

Lunchroom
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Sukran en Fatih willen toch weer een horecagelegenheid openen. Dit keer in Uden. "We merkten dat daar behoefte aan was. Mensen moesten voorheen helemaal naar Eindhoven als ze een lekker stukje baklava wilden kopen. Of ze moesten meteen een hele schaal bestellen bij onze groothandel."

Baklava
Baklava is een lekkernij die oorspronkelijk uit de Turkse streek Antep komt. De originele baklava wordt gemaakt met pistachenootjes, maar inmiddels zijn er heel veel soorten met verschillende noten en degen.

Het bestaat uit flinterdunne daagjes deeg met daar tussenin een smeuïge massa van nootjes en suiker. "Het is lekker zoet. Als je het nog nooit gegeten hebt, dan is het moeilijk uit te leggen. Je moet het eigenlijk echt een keer geproefd hebben!" Baklava wordt gegeten op feestelijke gelegenheden, maar ook als dessert. "Het is heel lekker met ijs of gewoon met een goed kopje koffie", zegt Sukran.

Handgemaakt
"Wij richten ons echt op kwaliteit", legt Sukran uit. "We hebben klanten uit Druten, Oss en zelfs Rotterdam. Daarom moeten we de kwaliteit ook écht hoog houden." Daarom wordt een groot deel van de productie nog met de hand gedaan. "Als je het hele proces machinaal doet, dan gaat de kwaliteit achteruit. Baklava maken kost heel veel kracht. Mijn man rolt het deeg zelf uit. Daar is echt spierkracht voor nodig, maar handgemaakt deeg heeft toch een hele andere kwaliteit." Ook het snijden gaat met de hand. "Voor het allerbeste resultaat!"

Producten
En ook de producten waarmee Sukran en Fatih werken zijn met zorg uitgekozen. "We gebruiken altijd pistachenootjes uit Turkijke. Dat zijn gewoon de allerbeste nootjes en dat verschil proef je echt."

Meer informatie
Benieuwd geworden naar de heerlijke baklava van de familie Yuksel? Kom dan eens langs in de gezellige lunchroom N'fes aan Piusplein 10 in Uden. De zaak is met uitzondering van de maandag dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

"We hebben bewust voor deze ruime openingstijden gekozen. Zo kunnen mensen ook na het eten nog even komen genieten van een stukje baklava."

Bestellen kan uiteraard ook. Voor meer informatie kijk op de website: www.nfes.nl.

Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant