Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf. (Foto: Ad van de Graaf. )

Crito BV Balans- en Adviesbureau te zien op RTL 7

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Crito BV Balans- en Adviesbureau schittert binnenkort in het programma Ondernemend Nederland op RTL 7. Het item is te zien in de uitzending van zondag 22 januari en zondag 29 januari om 9.55 uur.

"De opnames waren wel even spannend, maar vooral heel leuk!", vertelt René van Hout. Hij is samen met zijn vader Chris eigenaar van het bedrijf. René werkt al sinds 2008 samen met zijn vader, maar sinds vorig jaar is hij ook mede-eigenaar. "We hebben de interviews voor de uitzending op ons kantoor aan de Neutronenlaan in Uden afgenomen. Daarnaast is er ook gefilmd bij Jumbo de Laak en de Formido in Uden", aldus René. Chris vult aan: "De video is erg leuk geworden. Ook medewerkers zijn te zien. Uiteraard in onze bedrijfskleding."

Crito BV
Crito is gespecialiseerd in voorraadinventarisaties. "Onze kerntaak is het inventariseren en analyseren van de diverse voorraden", legt René uit. De klanten van Crito zijn erg divers. Van bouwmarkten zoals de Formido en Praxis, supermarkten zoals de Jumbo, Coop en de Spar, kledingzaken, maar ook diverse drogisterijen. "Een goed voorraadbeheer drukt de kosten. "Daarom is het juist verstandig om de inventarisatie uit te besteden aan specialisten. Dat scheelt ondernemers een heleboel rompslomp. Onze tellingen zijn kwalitatief veel beter dan dat het personeel nog even na werktijd moet balansen. Daardoor werk je goedkoper, efficiënter en dus voordeliger." Crito zet in op hoge kwaliteit. "De kwaliteit moet gewoon super zijn. Uiteraard werken wij ook tegen zeer scherpe tarieven, maar de kwaliteit staat altijd voorop."

Medewerkers
Chris en René zijn zeer te spreken over de medewerkers. "Wij werken met een variërend team, dat enthousiast en sterk gemotiveerd is. Onze medewerkers zijn ervaren en werken zonder uitzondering zeer nauwkeurig. We zijn dan ook ontzettend trots op onze mensen. We hebben ongeveer twintig vaste medewerkers in dienst en zo'n tachtig oproepkrachten. We hebben ontzettend veel waardering voor hun inzet en flexibiliteit", zegt René. Om die waardering uit te spreken houden ze bij Crito zo'n twee keer per jaar een borrel of een personeelsdag. Daarnaast is het bedrijf ook sponsor van de Berhnovenloop en hoofdsponsor van het tennistoernooi Crito Project Ace dat jaarlijks in augustus plaatsvindt bij LTC Uden. Aan dit toernooi doen de medewerkers met veel plezier mee.

Geschiedenis
Chris is het brein achter Crito. De gedreven ondernemer begon zijn carrière bij het marktonderzoeksbureau Nielsen. "In die tijd moest er nog heel veel met de hand geteld worden, maar de digitalisering was wel al ingezet", vertelt Chris. Ik was verantwoordelijk voor het rayon Zuid-Nederland. Elke twee maanden hadden we een steekproef in verschillende winkels. Dan moest zo'n zeventig tot tachtig procent van de voorraad geteld worden. Dat was een flinke klus! Maar ik was er handig in en het resultaat klopte altijd heel goed", aldus Chris.

In de jaren tachtig wordt hij benaderd door supermarkteigenaar Robér van den Tillaart. "Of ik bij hem in de zaak wilde komen tellen. Toen ging er bij mij een lichtje branden. Misschien hadden wel meer ondernemers daar behoeft aan. Bij Nielsen telde ik voor grote merken, niet voor ondernemers. Langzaam ben ik toen mijn netwerk gaan uitbreiden en zo is Crito ontstaan."

Chris werkte nog geruime tijd bij Nielsen, maar in 2001 besluit hij om zijn pijlen volledig op zijn eigen bedrijf te richten. De naam Crito is afgeleid van de naam Chris en die van zijn broer Ton. "Hij heeft mij destijds geholpen met het ontwikkelen van de software, maar is verder niet bij het bedrijf betrokken."

Toekomst
Vanaf 2008 heeft Crito een enorme groei doorgemaakt. "We hebben inmiddels een heel uniek en uitgebreid controlesysteem. Dat is nodig om de kwaliteit hoog te houden", vertelt René. Daarnaast staan ze tegenwoordig ook regelmatig op retailbeurzen met een mooie stand. Op dit moment is er een stagiaire bij Crito werkzaam die marktanalyse uitvoert. "Hij onderzoekt waar onze kansen en bedreigingen liggen en wie onze concurrenten zijn. Een andere groep studenten voert een klantonderzoek uit. We vinden het erg belangrijk om naar de toekomst te kijken en te blijven ontwikkelen."

Meer informatie
Graag meer weten over Crito BV Balans- en Adviesbureau? Kijk dan op www.crito.info. Of bekijk de uitzending van Ondernemend Nederland op zondag 22 januari of zondag 29 januari om 9.55 uur op RTL 7.

Meer berichten