Afbeelding

Nieuw in Uden: beleef Zuid-Amerika in Restaurant Cusco

Zakelijk 2.126 keer gelezen

UDNE | Precies een week geleden is Restaurant Cusco aan de Markt 32 in Uden officieel geopend. In het gezellige openingsweekend met live muziek dat volgde zat het Zuid-Amerikaanse restaurant helemaal vol. De gasten genoten volop van al het moois, maar vooral al het lekkers uit Zuid-Amerika. We spreken Chefkok Vincent van Oijen en Souschef Marcelo Trindade Lima over hun avontuur.

"We zijn supertrots op het resultaat dat we hebben kunnen realiseren", vertelt Vincent.

"De afgelopen weken is door verschillende partijen heel hard gewerkt om Zuid-Amerika letterlijk naar Uden te halen. Het begon eigenlijk allemaal rond de zomer vorig jaar. Toen ben ik ik samen met Peter Timmers (operationeel manager) de zoektocht gestart naar een horecaconcept dat uniek is voor deze regio en past bij onze culinaire ambities. We kwamen uit in Zuid-Amerika, waar we direct super enthousiast over waren. Zuid-Amerika heeft zo'n rijke culinaire geschiedenis dat we veel mogelijkheden zagen en aan de slag zijn gegaan. Dan gaat het hele circus in werking; interieurtekeningen, communicatieconcept, planning, menu en ga zo maar door. Maar het belangrijkste was natuurlijk een compleet horecateam. En daar kwam Marcelo in beeld."

Ambitieuze plannen
"Ik woon al heel lang in Uden en was blij om te horen dat er een Zuid-Amerikaans restaurant zou komen. Toen Vincent mij over de ambitieuze plannen vertelden waren we er snel uit", aldus Marcelo.

"Tijdens de verbouwing zijn we samen aan de slag gegaan om de menukaart vorm te geven. We werken beide graag met dagverse producten en zoeken stad en land af naar de nodige Zuid-Amerikaanse ingrediënten. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met de 'Moqueca', een gerecht met verschillende vissoorten die we urenlang garen in koksmelk. Of de Picanha, het staartstuk, van de grill. De Zuid-Amerikaanse keuken biedt ook veel inspiratie voor vegetarische gerechten. Zo hebben we nu de 'Tamales Tolimenses' op de kaart. Dat zijn polenta-pakketjes, in maisblad gegaard en gevuld met in onze barbecue gepofte aubergine, tomaat en olijf."

Vincent vult aan: "Bij veel van onze gerechten maken we gebruik van de Josper-houtskooloven. Deze bijzondere oven heeft een temperatuur van 300 graden Celsius. Het vlees wordt supersnel en aan alle zijden dichtgeschroeid waardoor het uitzonderlijk sappig blijft. En omdat we alles op houtskool grillen, krijgt het een ongelooflijk smaakvol accent mee. Dat is ook waar we samen voor zullen blijven gaan. Inspiratie halen uit Zuid-Amerika. Onze eigen draai geven aan een gerecht, waarbij we altijd streven naar die typische smaak."

"Tijd voor elkaar én heerlijk eten en drinken. Het zit diep verankerd in de Zuid-Amerikaanse traditie. Gasten die Zuid-Amerika samen met vrienden of familie ontdekken, kunnen bij ons kiezen voor de culinaire Inca Trail. Wij stellen dan per gang een mooie plank samen, met een verrassende combinatie van gerechten. Gasten kunnen op deze manier in de vorm van shared dinner de à-la-carte kaart ontdekken", besluit Vincent.

Zuid-Amerika in Uden
Wie Restaurant Cusco binnenloopt merkt het aan alle zintuigen: dit is een andere wereld. Hier genieten gasten volop van al het moois én vooral al het lekkers dat Zuid-Amerika te bieden heeft. De bruisende stad Cusco was ooit de hoofdstad van het Incarijk. Die rijke geschiedenis is nog altijd voelbaar in de cultuur. Het team van Restaurant Cusco heeft zich laten inspireren door deze unieke historie en eeuwenoude culinaire traditie. Niet alleen voor de menukaart, je ziet het terug in het complete interieur.

Restaurant Cusco is gevestigd aan de Markt 32 in Uden en geopend op dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.

Voor meer informatie en reserveringen kijk op de website
www.restaurantcusco.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant