Karin van der Linden.
Karin van der Linden.

'Echt een cadeautje voor zwangere moeder én kind'

Zakelijk 1.904 keer gelezen

UDEN | Tijdens haar eigen zwangerschap van maanden geleden, kwam Karin van der Linden erachter, dat ze voor zwangerschapsmassages niet in de gemeente Uden terecht kon. Sinds kort kan dat wél. Want Karin biedt zwangerschapsmassages aan in haar salon in Uden.

"Het is echt een cadeautje voor moeder én kind", vertelt Karin, eigenaresse van Prachtig Krachtig Puur Natuur. "Een zwangerschapsmassage geeft verlichting tijdens de zwangerschap. Het werkt ontspannend voor zowel moeder als kind. En wat veel mensen niet weten: het is wetenschappelijk bewezen dat een zwangerschapsmassage onder meer de kans op een vroeggeboorte verkleind."
De schoonheidsspecialiste en verpleegkundige haalde het noodzakelijke diploma voor zwangerschapsmassage na haar bevalling. Karin ervaarde zelf hoe prettig is het is om gemasseerd te worden tijdens de zwangerschap, zeker tegen het einde daarvan. Een massage tijdens de zwangerschap heeft volgens Karin vele voordelen. "Als je zelf kunt ontspannen, dan zit je lekkerder in je vel. Dat is ook goed voor de baby. Daarnaast heeft het ook een positief effect op het slapen. Het masseren van de buik zelf is overigens een keuze bij Karin. "Sommigen vinden dat privé, anderen vinden het juist fijn." Ook na een zwangerschap kan het vrouwenlichaam nog ontspanning gebruiken. "Je bent vaak druk in de weer met tillen en dragen van je kindje en alle spullen die meegaan wanneer je van huis gaat." Daarom biedt Karin ook 'mama-massages' aan. Daarbij wordt specifiek aandacht besteed aan het bekkengebied, rug, nek en schouders. Karin van der Linden is opgeleid in de medische wereld. Eerst als verpleegkundige, later volgde zij een studie voor praktijkondersteuner bij een huisarts. Jaren geleden volgde ze een studie tot schoonheidsspecialiste. Ze begon aan huis haar eigen schoonheidssalon. Eerst in haar toenmalige woonplaats Boekel, en sinds enige tijd in Uden. De salon kreeg de naam 'Prachtig Krachtig Puur Natuur' mee. Een bewuste keus, vertelt Karin. "Ik geloof in het gebruik van alleen puur natuurlijke producten. Dus geen hulp- en bijstoffen in huidverzorgingsproducten. Puur natuurlijke producten zijn daarom effectiever." In de salon worden daarom zowel de schoonheidsbehandelingen als de massages gedaan met producten van het Nederlandse merk Miss Bio. Dat merk heeft alleen natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten.
Karin biedt daarnaast ook advies en workshops in natuurvoeding. Dat sluit helemaal aan bij haar denkwijze over natuurlijke en pure producten. "Iedere voeding heeft zijn gevolgen in het menselijk lichaam. Het maakt mensen moe, vaak zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Of ze houden hun diabetes in stand, ook zonder dat mensen zich daarvan bewust zijn. Maar wat moet je dan wel of niet eten? Wat helpt jou nu precies? Dat is precies wat ik mensen kan leren. Ik informeer mensen niet alleen, maar leer ze ook praktisch hoe ze het beste met voeding kunnen omgaan." Voor meer informatie over zwangerschapsmassages, schoonheidsbehandelingen of natuurvoeding, kijk op www.prachtigkrachtigpuurnatuur.nl. Afspraken maken kan via de website, via info@pk-pn.nl of via 06-50730752. Prachtig Krachtig Puur Natuur is gevestigd aan De Wieken 61 in Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant