Foto: Mark Bras

'Niemand heeft behoefte aan IT'

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Solid IT Solutions vaart voortaan een andere koers. Wát ze kunnen is niet meer zo belangrijk, het gaat er voortaan veel meer om dát ze het kunnen. Dat klinkt misschien wat cryptisch, maar eigenlijk komt het erop neer dat Philipp Müller en Serge van Isterdael nog nadrukkelijker náást de MKB'er plaatsnemen.

"Je hebt als ondernemer geen behoefte aan IT; je hebt behoefte aan een óplossing", opent Philipp. "Een IT-landschap dat ondernemen gemakkelijker maakt. Dat is een groot verschil. Voor veel klanten is het eigenlijk niet belangrijk hóe we hun problemen oplossen, áls we het maar doen. Dat voelt voor ons heel natuurlijk. Al sinds de start van ons bedrijf, bijna 13 jaar geleden, is onze aanpak persoonlijk. We trekken geen standaard oplossingenmap open, we vliegen ieder project vers aan en bedenken een oplossing die het beste bij het desbetreffende vraagstuk past."

Altijd een antwoord
Solid IT Solutions richt zich vooral op MKB'ers: bedrijven tot, laten we zeggen, vijfenzeventig medewerkers. "MKB'ers hebben precies dezelfde IT-behoeftes als grote bedrijven, alleen hebben ze vaak niet de mensen of kennis in huis", legt Serge uit. "Hoe kan ik mobiele en vaste telefonie in één systeem integreren? Hoe zorg ik dat mijn medewerkers op afstand kunnen werken? Wat moet ik doen om een server op te tuigen die aan alle eisen voldoet en de juiste certificering heeft? Welke voordelen heeft het leasen van software? Waarom zou ik servercapaciteit huren uit een datacenter? Het zijn vragen die veel ondernemers zullen herkennen. We hebben voor iedere ondernemer een passend antwoord."

Meerdere wegen naar Rome
Een project van Solid IT Solutions kan klein zijn, maar ook omvangrijk en complex. Het Nuenense bedrijf is namelijk een allround IT-partner voor MKB'ers. "We doen alles dat IT-gerelateerd is", legt Philipp uit. "Van het installeren van een printer of het aansluiten van een monitor tot het ontwerpen van complete IT-infrastructuren en -oplossingen. Dat is altijd weer een uitdaging, er is bijna nooit maar één weg die naar Rome leidt. Onze belangrijkste vraag is: hoe lossen we vandaag een probleem op én zorgen we dat de ondernemer een oplossing voor de lange termijn krijgt?"

Duurzame route
Om dat goed te kunnen doen, willen Philipp en Serge hun klanten kennen. Écht weten wat hen beweegt en waar ze mee bezig zijn. "Als je weet wat er op de achtergrond speelt, kun je verder kijken dan de specifieke vraag en de bijbehorende oplossing. We willen graag weten welke plannen een ondernemer heeft, wat niet alleen vandaag, maar vooral ook mórgen zijn behoefte is. Zo kunnen we met hem meebewegen. Dat is soms niet de kortste route, maar wél de meest duurzame."

Geen ruis op de lijn
Het feit dat Philipp en Serge geen personeel in dienst hebben, helpt hen die filosofie te verwezenlijken. "Onze klanten hebben altijd contact met ons, niet met iemand anders. Wat we bedenken, voeren we ook daadwerkelijk zelf uit, zonder ruis op de lijn." Verder werkt Solid IT Solutions met een uitgekiend vergoedingenstelsel, dat in het voordeel uitwerkt van zowel de ondernemer als Solid IT Solutions zelf. Philipp: "Het komt erop neer dat hoe beter wij ons werk doen, des te minder de ondernemer ons hoeft in te schakelen. Zo is hij tevreden en kunnen wij de tijd die we overhouden steken in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen."

Nieuwe website
Solid IT Solutions heeft sinds kort een vernieuwde website, waarop het bedrijf veel klantgerichter communiceert. Philipp: "Daarop leggen we veel beter uit wat een ondernemer nou eigenlijk aan ons heeft, hoe onze oplossingen hem helpen zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Vaak op het gebied van IT, ook als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen. We willen dat bezoekers van onze website in één oogopslag antwoord krijgen op de vraag: hoe kan Solid IT Solutions mij als ondernemer verder helpen?"

Meer berichten