Daniëlle Pelucarte - Van der Zee.
Daniëlle Pelucarte - Van der Zee.

Vernieuwde Eetkaamer is een doorslaand succes

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Vol trots en nog nagenietend van de fantastische opening loopt Daniëlle Pelucarte - Van der Zee rond in haar vernieuwde zaak; de Eetkaamer is een maatje groter geworden en bloeit als nooit te voren.

Vorige week werd De Eetkaamer feestelijk heropend na een ingrijpende verbouwing. "De reacties zijn echt uitzonderlijk goed!", vertelt eigenaresse Daniëlle. De zaak is een stuk groter geworden. Er is nu een gedeelte speciaal voor gezinnen, met een indrukwekkende speelruimte voor de kids. Daarnaast kunnen mensen er uiteraard nog heerlijk lunchen en dineren, maar ook voor een borrel ben je bij de Eetkaamer aan het juiste adres. In het gedeelte dat Daniëlle liefkozend 'La Bodega' (het wijnhuisje) noemt, kunnen gasten sfeervol genieten van een hapje en een drankje. "We hebben zelfs een speciale Bodega menukaart. Daarop staan zes gerechten die eens in de twee à drie maanden wisselen. Denk aan een heerlijke tournedos of een perfect stukje schelvis." Bovendien is ook de reguliere kaart aangepast. "Onze gerechten hebben een 'twist' gekregen. Net wat anders dan anders", aldus Daniëlle.

Aan de muur in 'La Bodega' prijkt een prachtig kunstwerk gemaakt door Udenaren Mathijs Vissers en Pablo Slenders. In de muurschildering kleurrijke 'flarden' van bekende evenementen en herkenningspunten van Uden. De Eetkaamer staat bekend om het concept 'shoppen tijdens het eten'; alles in de zaak is te koop. "Dat blijft gewoon bestaan", aldus Daniëlle. "In La Bodega hangen niet overal prijskaartjes aan, maar ook die producten zijn te koop."

Minguel
Maar het echte prachtstuk, dat is voor Daniëlle de bar. "Daarin zitten munten verwerkt van Minguel." Hij was zowel zakelijk als privé de partner van Daniëlle, maar verloor eind mei van dit jaar de strijd tegen lymfeklierkanker. "We hebben de plannen voor de verbouwing samen gemaakt. Helaas ging het ontzettend snel bergafwaarts. Roland van de Valk, een goede vriend van Minguel en mij, heeft mij fantastisch geholpen." Tijdens de opening hield Daniëlle een speech. "Ik schoot even vol en vond dat op dat moment heel moeilijk. Ik lijk voor de buitenwereld vaak harder dan ik ben. Gelukkig voelde ik Minguels aanwezigheid, heel fijn!"

Trots
Het meest trots is Daniëlle op haar team van 32 medewerkers. "Het zijn zo'n toppers! Tijdens de verbouwing kwam ik regelmatig handjes te kort om schoon te maken of spullen te sjouwen. Dan plaatste ik een berichtje in onze app-groep en binnen de kortste keren kwamen zij mij spontaan helpen. Echt helemaal top!"
Benieuwd geworden naar de vernieuwde Eetkaamer? Kom dan snel een kijkje nemen. De zaak aan het Brabantplein is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur! "Ook voor het diner dus!", besluit Daniëlle. Meer info op www.eetkaamer.nl.

Meer berichten