Jeannette Heijting.
Jeannette Heijting.

"Dankzij Hersenz kan ik mijn hersenletsel accepteren"

  •   keer gelezen   Zakelijk

REGIO | Jeannette Heijting kreeg zes jaar geleden twee herseninfarcten, waarvan ze fysiek goed herstelde. Aan de buitenkant leek alles weer gewoon. Ze kon haar werk snel weer oppakken. Maar van binnen ging ze door een diep dal.

Paniekaanvallen en het getwijfel namen toe. "In de supermarkt kon ik vijf minuten lang met steeds een andere komkommer in mijn hand staan, zonder te kunnen kiezen." Als haar dochter belde en vroeg of ze mee kon eten, kon ze daarover totaal van slag raken omdat de planning van de dag dan niet meer klopte. "Oorlog in mijn hoofd", noemde Jeannette dat.

''Ik vergeleek mezelf steeds met de Jeannette van vóór het infarct. Ben je al weer moe, dat kan niet. Om te bewijzen dat er niks aan de hand was, poetste ik maar weer het huis. Ik liep mezelf compleet voorbij.'' Preventief stofzuigen'' noemde haar man dat. ''Eigenlijk was ik alleen maar bezig om mijn onzekerheid te overcompenseren.'' Een leven dat voor niemand vol te houden was, ook niet voor haar man.

Toen Jeannette een instorting nabij was, verwees een vriendin haar naar Hersenz. Dit heeft haar veel opgeleverd. "Ik zit niet meer chronisch met die bal van angst in mijn buik. Door Hersenz heb ik mijn eigenwaarde en het vermogen om te genieten teruggevonden. Daardoor is een burn-out voorkomen. Ook mijn relatie is sterk verbeterd." Pas nu durf ik te zeggen: "Ik ben iemand met niet-aangeboren hersenletsel en ik aanvaard het ook. Ik ben het nu pas aan het accepteren."

Meer berichten