De medewerkers van Wijnhuis Uden hebben allemaal het slijtersvakdiploma.
De medewerkers van Wijnhuis Uden hebben allemaal het slijtersvakdiploma. (Foto: Mark Bras)

Wijnhuis Uden: alles om te schenken

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | December is een van de belangrijkste maanden van het jaar voor Wijnhuis Uden. Eigenaar Chris van der Voort en zijn team zijn als vanouds druk met het geven van advies op maat, maar ook met het samenstellen van kerstgeschenken en zelfs het beoordelen van kerstmenu's.

"Dat laatste vinden we heel belangrijk", vertelt Chris. "Veel van onze klanten willen hun gasten tijdens de feestdagen extra in de watten leggen. En bij een feestelijk diner hoort een bijpassende wijn. Een mooie wijnspijscombinatie versterkt zowel de wijn als het gerecht. Daarom nodigen we onze klanten uit hun menu mee te nemen naar de winkel. Wij kunnen dan inschatten welke wijn er heel goed bij past."

Kennis, advies, enthousiasme

De medewerkers van Wijnhuis Uden hebben allemaal het slijtersvakdiploma, sommigen zijn zelfs vinoloog. En dat merk je, stelt Chris. "Niet alleen aan de kennis die we bezitten en dus het advies dat we kunnen geven, maar ook aan het enthousiasme. We zijn allemaal gek van wijn en dat enthousiasme dragen we graag over. Trouwens, ook als het gaat om whisky, cognac, speciaalbier, enzovoorts. We kijken ook altijd erg uit naar onze proefavonden, die we in Uden organiseren. Die zijn altijd heel gezellig en leerzaam. We hebben net masterclasses 'whisky' en 'port & kaas' georganiseerd en de volgende proefavond komt er alweer aan."

Bijzonder moment

Wijnhuis Uden heeft oneindig veel mooie wijnen met een aantrekkelijke prijskwaliteitverhouding. Daarnaast kunnen Chris en zijn mensen altijd unieke paradepaardjes aanbevelen voor een extra bijzonder moment. "Zo hebben we momenteel een heel mooie serie uit Italië, van Vanitá. Een witte Pecorino bijvoorbeeld, uit de Abbruzen. Pecorino is een inheemse, authentieke druivensoort, en de wijn is aromatisch fris met mooie, complexe smaken. Of neem de rode variant, de Siciliaanse Nero d'Avola, een organische wijn met rijpe tonen, een zachte smaak en een vleugje eikenhout. Prachtig voor bij een speciaal diner."

Exclusieve wijnen

Chris legt uit dat een van de krachten van Wijnhuis Uden de keuze aan exclusieve wijnen is. "Wijnen die je dus niet zomaar ergens anders aantreft. De specialiteiten van de kleine wijnboeren, de pareltjes van boven op de berg. Vaak zijn die wijnen relatief onbekend, maar o zo lekker. Dankzij onze samenwerking met De Wijnproevers, een verbond van 45 exclusieve slijterijen, kunnen we die bijzondere wijnen bereikbaar maken voor de liefhebbers in Uden en omgeving."

Kerst- en relatiegeschenken

Deze maand is Wijnhuis Uden erg druk met het samenstellen van kerstpakketten en relatiegeschenken. "We zijn gespecialiseerd in maatwerk", legt Chris uit. "Als je je personeel of je relaties iets speciaals wilt schenken, kunnen we je perfect helpen. Zonder minimale bestellingen, gewoon vanaf één stuk, maar ook in grotere oplages. En voor vijf euro heb je al een mooi kistje met een lekkere wijn. Goedkoop en tóch goed, want aan een ding doen we geen concessies: kwaliteit. Alles wat je hier koopt, is kwalitatief dik in orde."

Bonbons en meer

Ondernemers die het kistje wijn willen uitbreiden, vinden bij Wijnhuis Uden een rijke selectie aan luxe bonbons, noten, kazen, tapenades, hammen en meer. "Neem de grillbrie. Dat is wat anders dan je normaal zou kiezen, maar écht een aanvulling voor op de borreltafel. We kunnen het hele jaar door mooie, luxe geschenken samenstellen, maar in de feestmaand is ons assortiment extra uitgebreid. En waar we het nu vooral over wijn hebben, zijn we uiteraard ook gespecialiseerd in speciaalbier en gedistilleerd. Niet voor niets is onze slogan 'Alles om te schenken'."

Meer berichten