Afbeelding
Ben Kanters (foto's: Ad van de Graaf)

COF Europe: exclusieve meubelen van hoogwaardige metalen

Zakelijk 1.076 keer gelezen

UDEN | Ben Kanters uit Uden is eigenaar van het bedrijf COF Europe. COF Europe levert diverse exclusieve buitenmeubelen, die in Amerika worden gemaakt. Alle meubelen zijn vervaardigd van hoogwaardige metalen en afgewerkt met 3mm Plastisol.

"Voor scholen, pretparken, attractieparken, sportverenigingen, overheid en andere bedrijven hebben wij de juiste oplossing", vertelt Ben. "De verschillende stijlen aan materialen hebben een functioneel karakter. De meubels zijn zo ontworpen dat insecten zoals bijvoorbeeld wespen en ander ongedierte geen mogelijk hebben om zich te verstoppen of te nestelen en schimmels zich niet kunnen hechten. Zon, zout en water hebben geen invloed op de meubels. Dit doordat alle producten worden vervaardigd met een hoogwaardige 3mm PVC coating, welke UV bestendig is en niet kan gaan verkleuren."

Productieproces
Dat is te danken aan het productieproces. "Allereerst beginnen we met stevige buizen van hoogwaardige metalen. Alle onderdelen worden grondig schoongemaakt voor de coating. Daardoor wordt een sterke binding tussen de PVC-coating en het metaal gegarandeerd. Verder kan een primer, speciaal ontwikkeld voor PVC coatings, goed het metaal bedekken." Vervolgens wordt de coating verhit op hoge temperaturen. Het metaal wordt volledig ondergedompeld in vloeibaar PVC (plastisol). Een dikke laag (3mm) coating wordt toegevoegd tijdens dit proces. Tenslotte wordt het beklede staal deel gedurende een lange tijd in een oven bij hoge temperaturen uitgehard. "Hierdoor wordt er tijdens het hardingsproces gezorgd voor een sterke hechting aan het metaal. Het door de oven geharde oppervlakte is nu gladder en beter bestand tegen bacteriën en schimmelgroei." In aanvulling op het bewezen proces, zet het bedrijf zich in voor veiligheid en design. "Al onze producten zijn gemaakt op basis van stabiliteit. Bovendien zal de PVC coating geen vlam vatten zoals sommige andere thermoplastische deklagen."

Hufter proof
De tafels zijn ook 'hufter proof'. "Graffiti heeft bijna geen grip op de PVC coating, zodat je niet steeds wordt geconfronteerd met hoge kosten om de meubels weer schoon te krijgen. De bank is altijd droog en is en blijft altijd schoon. Wanneer de zon hard schijnt wordt de bank niet te heet en wanneer het vriest wordt de bank niet te koud. De meubelen zijn dus ideaal voor onder meer water en pretparken, recreatieparken, scholen, gemeentelijke parken, sportverenigingen enzovoorts." Zo zijn de tafels van COF Europe bijvoorbeeld in het hele Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel te vinden. "Daarnaast hebben we picknicktafels en bankjes in meerdere maten en modellen waaronder ook tafels die rolstoeltoegankelijk zijn, zodat iedereen aan dezelfde tafel kan plaatsnemen voor een gezellig samenzijn."
Qua uiterlijk hebben klanten de mogelijkheid om te kiezen uit twaalf kleuren, en daarbij kun je ook een combinatie van kleuren maken. Zo kun je de tafel zelf bijvoorbeeld een bepaalde kleur geven, terwijl je de poten een andere kleur kunt geven.

Garantie
Op de producten zit 20 jaar garantie. Daarmee ben je verzekert van optimaal comfort en veilige zitplaatsen voor een zeer lange duur. "Vanwege de zeer hoge kwaliteitsnormen en superieur design en materialen, geven wij twintig jaar garantie op alle standaardproducten vanaf de datum van aankoop door de originele gebruiker. Deze garantie is gebaseerd op het gebruik van het product waarvoor het oorspronkelijk is ontworpen, en sluit specifiek een mankement, die wordt veroorzaakt door misbruik, verwaarlozing, een ongeluk, of onjuist onderhoud uit.

Informatie
Wil je meer informatie? Kijk dan op www.cofeurope.com of maak een afspraak met Ben Kanters via 0413 24 68 41 of mail naar info@cofeurope.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant