Het team van XXS Kinderopvang Uden, met in het midden Sanna Bogaerts (foto's: Ad van de Graaf)
Het team van XXS Kinderopvang Uden, met in het midden Sanna Bogaerts (foto's: Ad van de Graaf)

XXS Kinderopvang viert 1-jarig bestaan

Zakelijk 3.044 keer gelezen

UDEN | Het is 1 jaar geleden dat XXS Kinderopvang haar deuren opende aan de Oude Udenseweg 14. Het kinderdagverblijf viert dat woensdag 20 juni met een open dag.

Sanna Bogaerts begon in 2014 in Cuijk met XXS Kinderopvang. Drie jaar later kwamen ze naar Uden om een tweede vestiging te beginnen. Met Rian van der Zee als manager en een team van zo'n 20 medewerkers wisten ze in een jaar tijd heel wat moois op te bouwen.

Flexibel
XXS, de naam zegt het eigenlijk al, staat voor kleinschalige kinderopvang. "We werken in een kleinschalige omgeving waar ruimte is voor de persoonlijke aandacht van het kind", legt Sanna uit. "Een plek waar kinderen plezier beleven en zich kunnen ontwikkelen en waar elke dag een belevenis is." Flexibiliteit staat hoog in het vaandel bij het kinderdagverblijf. "We zijn 100 procent flexibel. Bij XXS neem je de opvang per kwartier af, en niet per dagdeel zoals vaak gebruikelijk is. Ook werken we met horizontale groepen. Dat betekent dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar op een groep zitten." Zo is er de babygroep (van 2 maanden tot 2 jaar en 3 maanden), de peutergroep (van 2 jaar en 3 maanden tot 3,5 jaar) en de Plusgroep (van 3,5 jaar tot 4 jaar).

Eten
Alles is mogelijk bij het kinderdagverblijf, zo ook wat maaltijden betreft. "Om te zorgen dat kinderen de dag goed en gezond beginnen, kunnen kinderen 's ochtends tegen een kleine vergoeding ook ontbijten bij XXS Kinderopvang. Daarnaast is er de mogelijkheid om kinderen 's avonds tegen een kleine vergoeding mee te laten eten. "We eten gezamenlijk, waardoor de warme maaltijd rustig kan verlopen en andere kinderen hier geen hinder van ondervinden. De warme maaltijden worden verstrekt door 'Lekker en Vers' en elke dag vers bereid en aangeleverd. Het menu is uitgebreid en houdt rekening met kinderen die wegens een allergie of geloofsovertuiging bepaalde ingrediënten niet mogen eten. De portionering is natuurlijk afgestemd op de leeftijd van het kind."

BSO
Kinderen kunnen naast de kinderopvang ook bij de Buitenschoolse Opvang (BSO) terecht. "XXS BSO Buiten is een actieve en sportieve buiten-BSO die samenwerkt met sportverenigingen in de gemeente waar we gevestigd zijn. In Uden is dat onder andere op het sportterrein van UDI'19." Tijdens de BSO staat sport en spel centraal. "De kinderen kunnen voetbal- of hockeytraining volgen of andere sporten beoefenen. Daarnaast organiseren we allerlei workshops en andere bezigheden. Denk aan creatieve middagen, koken, muziek of groene buitenactiviteiten bijvoorbeeld. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt en aansluiting vindt bij een of meer creatieve, sportieve en uitdagende activiteiten." Kinderen die naar de BSO gaan, worden na schooltijd opgehaald door een pedagogisch medewerker. Dit is altijd een vaste medewerker van het team van XXS Kinderopvang. "Wij vinden een vast team heel belangrijk en hechten waarde aan een teamverband. Zowel voor kinderen als voor ouders betekent dat dat ze altijd bekende gezichten zien. Dat zorgt voor vertrouwen en structuur." Ook in de vakantie gaat de BSO gewoon door. Gebruik maken van voor- en naschoolse en vakantie-opvang kan van 06.00 tot 19.00 uur. De BSO is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Dat de BSO een succes is, wordt bevestigd door het feit dat XXS Kinderopvang Cuijk in 2017 de derde prijs van 'Beste BSO van Nederland' won.

Open dag
Het 1-jarig bestaan laat de kinderopvang niet onopgemerkt voorbij gaan. Altijd al eens binnen willen kijken, mee willen rijden in de Stynt of kennis willen maken met de medewerkers en het activiteitenaanbod? Kom dan op woensdag 20 juni langs bij XXS Kinderopvang aan de Oude Udenseweg 14. Tussen 09.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten, zoals workshops in samenwerking met Kunst & Co, een spelletjescircuit en een kinderkunsttentoonstelling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant