Larissa Weitzel.
Larissa Weitzel.

Volksuniversiteit Oss e.o. is er voor iedereen

Zakelijk 886 keer gelezen

OSS | In de gemeente Landerd kent bijna iedereen haar. Larissa Weitzel was negen jaar coördinator van de dorpshuizen en had zodoende veel contact met inwoners, verenigingen en de gemeente. Sinds april van dit jaar is de Reekse de opvolger van Corine Goossens als directeur van de Volksuniversiteit Oss e.o. "We willen graag dat mensen met plezier iets leren."

Weitzel groeide op in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee. Ze ging in Bergen op Zoom naar de middelbare school en studeerde Agrarische Bedrijfskunde in Delft. In haar werkzame leven was ze onder andere marketing manager bij Ernst & Young. De laatste negen jaar was ze werkzaam voor de dorpshuizen in Landerd. Toen ze werd gewezen op de vacature bij Volksuniversiteit Oss e.o. besloot ze te solliciteren. "Ik ben hier warm ontvangen. Er staat een gedreven, enthousiast en gemotiveerd team."

Cursussen
Volksuniversiteit Oss e.o. heeft een aanbod van vijftien verschillende talen welke starten in september. Dit wordt op allerlei niveaus aangeboden, zowel voor beginners als gevorderden. Ook is er de cursus Nederlands voor anderstaligen. Het algemene cursusaanbod richt zich op persoonlijke ontwikkeling, kunst & cultuur en computervaardigheden. Het afgelopen jaar heeft de Volksuniversiteit in Oss en Uden ruim 1.200 cursisten kunnen bedienen.

Locaties
Bepaalde workshops en cursussen worden, naast de locatie aan de Kruisstraat, ook gegeven in lokalen van Het Hooghuis, De Berchplaets in Berghem, het Udens College en Eigen Herd in Uden. "We richten ons op alle volwassenen in Oss en Uden plus omgeving. Voor mensen met een laag inkomen kan er een minimaregeling zijn, zodat zij zich ook in kunnen schrijven. In de toekomst hopen we meer jongeren te bereiken door samen te werken met scholen. Samen met de bibliotheek bieden we onder de naam 'Columbus' al workshops en cursussen aan voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar."

Zakelijke markt
Niet alleen de particuliere markt wordt bediend. De Volksuniversiteit voor de zakelijke markt wordt landelijk gezien een steeds grotere partner voor maatwerk trainingen op het gebied van talen, computervaardigheden en communicatie.

UIThuis
Weitzel zal nauw betrokken zijn bij overlegvormen rond het in het centrum van Oss geplande UIThuis.

Samenwerken
Een doel van de Volksuniversiteit is het vergroten van de naamsbekendheid. "In de toekomst willen we de samenwerking met andere culturele partijen in Oss en Uden gaan versterken, waardoor we een bredere doelgroep kunnen bereiken. Graag willen we iedereen enthousiasmeren voor 'Leven lang Leren' via het brede aanbod van de Volksuniversiteit. We zijn goed bezig, maar zien kansen om meer mensen te bereiken."

Meer informatie
Kijk voor het uitgebreide cursusaanbod op de website www.volksuniversiteitoss.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant