De plek waar 't Handelshuys gaat komen
De plek waar 't Handelshuys gaat komen

't Handelshuys start in voormalig ROC de Leijgraaf

Zakelijk 2.745 keer gelezen

UDEN | Het voormalige ROC de Leijgraaf aan de Udenseweg krijgt een nieuwe bestemming. Onder de naam 't Handelshuys wil Benito van Dijk mensen en bedrijven die maken, inspireren en creëren, op een bijzondere manier met elkaar laten samenkomen. "Het concept is nog volop in ontwikkeling maar kent een breed draagvlak", aldus Benito. "De doelgroep die we voor ogen hebben loopt uiteen van ondernemers uit de ambachtelijke sector of nijverheidsindustrie en kartrekkers van bijzondere culturele en maatschappelijke initiatieven tot partijen die ruimte zoeken voor werk, sport, spel of onderwijs behoren tot de doelgroep."

"Zowel designers als meubelmakers, onderwijsinstellingen en sport- of muziekcoaches kunnen straks in het voormalig schoolgebouw terecht. In het voormalige ROC pand zaten natuurlijk al allerlei branches, zoals een houtbewerkingsplaats en autoschool, dus het gebouw leent zich hier buitengewoon goed voor. Het is een pand dat leren en maken ademt, maar waar men naast en met elkaar ook gewoon lekker op kantoor kan werken."

Dankzij het vele daglicht in het gebouw is de plek ideaal voor de creatieve sector. "Denk naast schilderen en boetseren bijvoorbeeld ook aan een naaiatelier, het bedrukken en versturen van T-shirts of een knutselfabriek voor kinderen. Het pand beschikt ook over geluidsdichte ruimtes, wat ideaal is voor sport-, muziek- en dansactiviteiten." Hoe het concept verder vorm gaat krijgen is nog even afwachten. "In ieder geval hebben we heel goed overleg gehad met de gemeente en staan zij er positief tegenover. Nu is het aan ons om de boel te formaliseren."

Op zoek naar een ruimte of heb je een mooi initiatief voor 't Handelshuys? Neem dan contact op met Benito van Dijk via 06 53 63 38 33 of benito@dnoffice.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant