Afbeelding

Hoe zit het met de spanning op de Udense arbeidsmarkt?

Zakelijk 818 keer gelezen

UDEN | Het aantal vacatures in Nederland was niet eerder zo groot als nu: 251.000. Economen spreken van spanning op de arbeidsmarkt. Hoe zit het met die spanning in Uden? "Het is als werkgever belangrijker dan ooit om je in je vacatures te onderscheiden", vertelt Luc Vaessen van de lokale vacaturebank Werkinuden.nl.

In een paar maanden tijd is werkinuden.nl uitgegroeid tot een belangrijke vacaturesite voor Uden en omgeving. Met een ongekend aantal vacatures in Nederland, lijkt initiatiefnemer Luc Vaessen het tij mee te hebben: "Absoluut. Het aantal vacatures is groot. Maar wist je dat 85 procent van de werknemers open staat voor een nieuwe baan? Er liggen ongekend veel kansen voor bedrijven, dus ook voor die in Uden gevestigd zijn. Kunst is alleen – meer dan ooit – om in je vacature in te zoomen op die kansen."

Vaessen merkt dat steeds meer bedrijven heel bewust met dat 'verleiden' bezig zijn: "Voorheen volstond een standaard riedel om mensen te doen reageren. Nu niet meer. Mensen zijn veel selectiever geworden. En dus moet je als bedrijf meer moeite doen; en meer van jezelf laten zien. Vertel wat je mensen te bieden hebt. Welke uitdagingen ze bij jou vinden, of ze flexibel kunnen werken, welke vrijheden en verantwoordelijkheden ze krijgen, enzovoorts. Ben concreet, eerlijk en overtuigend." 

En dan werkt het opstellen van een vacaturetekst nog steeds? "Absoluut. Dat zie ik terug aan de bezoekersaantallen. Samen met Werkinmeierijstad.nl trekt Werkinuden.nl nu al meer dan 25.000 bezoekers per maand. En die aantallen groeien nog iedere maand. En dat niet alleen: de teksten waar oprecht aandacht aan is gegeven, krijgen ook gewoon een erg goede response, ondanks de zogeheten overspannen arbeidsmarkt ..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant