Afbeelding
BEDRIJVIG

'Noem ons gerust vakidioten, want dat zijn we'

Zakelijk 1.035 keer gelezen

UDEN | "We zijn geen gewone interieurbouwers. Eigenlijk zijn wij een soort artiesten." Twan van den Heuvel lacht erbij als hij het zegt, maar er schuilt wel degelijk een kern van waarheid in zijn woorden. Want Twan & Twan Exclusive Interiors (Loopkantstraat) heeft houtbewerking tot een ware kunst verheven.

Twan & Twan Exclusive Interiors produceert exclusieve interieurs. Vooral voor luxe jachten, maar ook voor kantoorpanden, overheidsgebouwen en particuliere woonhuizen (veelal villa's) maakten ze al de meest uiteenlopende interieurdelen.

Dezelfde passie
De twee Twannen in de bedrijfsnaam behoren toe aan vrienden Twan van den Heuvel en Twan van den Bogaart. "We komen allebei uit het dorp Zeeland, hebben dezelfde opleiding gedaan tot scheepsinterieurbouwer en zaten zelfs bij elkaar in de klas. Je kunt wel zeggen dat we dezelfde passie hebben", lacht Twan (van den Heuvel).

Bedrijf in de schuur
De parallellen in hun levens zijn op dat moment nog lang niet ten einde. Twan en Twan startten in 2001 allebei bij Heesen Yachts in Oss: Twan van den Bogaart in de werkplaats en Twan van den Heuvel in de installatie. "Wat Twan maakte, installeerde ik op de jachten", vertelt Twan van den Heuvel. "Al snel zijn we daarnaast voor onszelf begonnen. Eerst in een schuur achter mijn ouderlijk huis, waar we keukens, kasten en andere meubilairstukken maakten. In 2008 zijn we tegelijk gestopt bij Heesen en volledig zelfstandig verder gegaan."

Verhuizing na verhuizing
Het ging snel met de gepassioneerde interieurliefhebbers. De schuur werd een bedrijfspand in Oss, dat na een kleine vier jaar alweer te klein was. Twan, Twan en hun eerste medewerker verhuisden naar een nieuwe locatie (eveneens in de Rijnstraat in Oss), namen extra medewerkers aan, breidden uit met twee (aangrenzende) bedrijfspanden en haalden de ene opdracht na de andere binnen. "Toen hebben we de taakverdeling gesplitst", vertelt Twan van den Heuvel. "Twan ging de productie leiden, ik nam de commerciële kant voor mijn rekening: klantcontacten onderhouden en nieuwe opdrachten binnenhalen. Zo doen we het nog steeds. Twan zorgt voor vandaag en ik voor morgen."

Allerhoogste kwaliteit
Eind 2015 verhuisde het bedrijf naar Uden, waar het aanmeerde in een 1.500 vierkante meter tellende locatie aan de Loopkantstraat in Uden. Van daaruit bouwen Twan en Twan verder aan hun bedrijf. "Wat onze kracht is? Wij nemen alleen genoegen met de allerhoogste kwaliteitsgraad. Voor minder doen onze opdrachtgevers het niet – en wij dus ook niet. Vaak gebruiken we een veelheid aan luxe materialen en komen er in één en hetzelfde meubel uiteenlopende technieken samen. Ronde vormen, verschillende massieve houtsoorten, exclusief fineer, lakwerk, natuursteen, RVS, stoffering; we verenigen alles in één en hetzelfde product. Barren, tafels, bedden, kasten, enzovoorts: we maken wat onze klant wenst."

Wauw-factor
Twan en Twan begeven zich in een nichemarkt, ze produceren interieurs die alleen vermogende burgers zich kunnen veroorloven. Niet zelden vliegen ze naar een exotische bestemming om hun interieurdelen te installeren. "Het mooie is", vertelt Twan van den Heuvel: "Ook de allerrijksten weten ons werk te waarderen. Dat is voor ons het allerbelangrijkste, dat onze opdrachtgevers een wauw-factor ervaren. Ons gaat het erom dat we mensen blij kunnen maken met een bijzonder interieur. Indirect is hun waardering een groot compliment voor ons vak en ons vakmanschap. En daar doen we het voor."

Bovennatuurlijke resultaten
Toch houdt het werken voor (super)rijken ook een risico in: de kwaliteit moet altijd onberispelijk zijn. "Het niveau is mega hoog, soms verwachten klanten bovennatuurlijke resultaten. En als hun agenten de interieuronderdelen in onze werkplaats komen controleren, kan één stofpuntje in de lak al genoeg zijn om het gehele werk af te keuren. Ja, daar heb ik vroeger wel eens slapeloze nachten van gehad, maar nu niet meer. Enerzijds doordat we veel projecten draaien en de risico's kunnen spreiden; anderzijds doordat onze medewerkers weten hoe hoog de lat ligt. Noem ons gerust vakidioten, want dat zijn we. Stuk voor stuk vakmensen met het juiste gevoel én oog voor detail."

Teamwork
Twan & Twan Exclusive Interiors bestaat inmiddels ruim tien jaar. Eenmaal voet gezet in de branche, zijn de ondernemers er in geslaagd om een stabiele positie te veroveren in hun specifieke markt. "Een van de redenen daarvoor is onze samenwerking", aldus Twan van den Heuvel. "We doen het echt sámen. Natuurlijk, we zijn het niet altijd eens. Maar door te sparren over iedere opdracht, investering of groeistrategie, wordt het resultaat altijd beter. Sterker nog, ik durf gerust te stellen dat we zonder elkaar nooit zo ver waren gekomen. We vinden het werk nog steeds super leuk. Dat ervaren we het beste als onze klant voor het eerst het resultaat ziet. Zijn blik, de hand die over het materiaal strijkt… Dan realiseren we ons dat we met z'n allen iets bijzonders gedaan hebben. En dat gevoel went nooit, dus neem van mij aan: we gaan nog vele jaren zo door."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant