Logo kliknieuws.nl/uden
BEDRIJVIG

SBBU en Uden gaan voor duurzamere bedrijven- terreinen

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | De gemeente Uden heeft de ambitie om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. De SBBU omarmt die visie en gaat er actief mee aan de slag. De SBBU nodigde afgelopen januari een twintigtal medewerkers van uiteenlopende bedrijven uit om samen ideeën te ontwikkelen. Dat resulteerde in drie projecten (aandachtsgebieden) waar de SBBU aan gaat werken. Parkmanager Henk Coopmans geeft tekst en uitleg.

1. Investeren in Duurzaamheid: waar te beginnen?
Veel ondernemers hebben de ambitie om te investeren in de verduurzaming van hun bedrijfspand en/of productieproces. Maar waar begin je het beste? Investeren in isolatie? Overstappen op ledverlichting? Of toch overwegen om zonnepanelen te plaatsen? "Keuzes genoeg", aldus Henk. "De SBBU-werkgroep 'Investeren in duurzaamheid' gaat bedrijven helpen om de voor hen optimale keuze te maken."

2. Zonnepanelen
In iedere gemiddelde woonwijk kom je zonnepanelen tegen. Het bedrijfsleven volgt op een flinke afstand. Henk: "Weliswaar hebben enkele bedrijven op de Udense industrieterreinen zonnepanelen aangebracht, de meeste daken liggen er nog kaal bij. De SBBU organiseerde onlangs een goed bezochte bijeenkomst, waarop ondernemers zich konden laten informeren over de mogelijkheden. De werkgroep 'Zonnepanelen' wil ondernemers die al een keuze voor zonnepanelen hebben gemaakt, ondersteunen en ontzorgen. Te denken valt aan het collectief inkopen van zonnepanelen, financiering, subsidie-advies enzovoorts."

3. Stimulering Duurzaamheidsgedrag
Een duurzamere wereld begint bij onszelf. De SBBU stelt dat niet alleen werkgevers, maar ook werknemers zich meer bewust moeten worden van hun verantwoordelijkheid voor een duurzame omgeving. Henk: "Een omgeving waarin niet alleen wij kunnen genieten van een schone leefomgeving, maar ook onze kinderen en kleinkinderen. De werkgroep 'Stimulering Duurzaamheidsgedrag' gaat projecten ontwikkelen om dit gedrag te stimuleren."

Flinke ambities
Kortom: flinke ambities. De SBBU gaat er, samen met de gemeente Uden, haar schouders onder zetten. "Het feit dat zoveel bedrijven samen met ons op willen trekken om belangeloos belangrijke thema's aan te pakken, sterkt ons in het vertrouwen dat we deze in de komende jaren een flinke duw in de juiste richting kunnen geven", besluit Henk.

Meer berichten