RevaZorg is gevestigd in het centrum van Wolbert Fysio aan de Vijverlaan 3 (foto: Rob van Berkel)
RevaZorg is gevestigd in het centrum van Wolbert Fysio aan de Vijverlaan 3 (foto: Rob van Berkel)

Kliniek RevaZorg start in Uden, chronische pijn de baas

Zakelijk 1.331 keer gelezen

UDEN | Chronische pijn haalt je leven compleet overhoop. Je wilt nog zoveel, maar kan het vaak niet meer. En het onbegrip uit de omgeving helpt ook niet mee. Langdurige rugklachten, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten, whiplash klachten, chronische pijn bij reuma vaak klachten die vaak moeizaam te duiden zijn. En dan nog niet te spreken over de gevolgen in het dagelijkse leven.

Bij revalidatiezorg krijg je een 'meervoudige behandeling'. Je krijgt niet één behandelaar maar een team aan behandelaars. Aan het hoofd van je behandelteam staat de revalidatiearts. Deze heeft de verantwoordelijkheid voor uw behandeling en stuurt het team aan. Een behandelteam bestaat uit meerdere mensen met elk hun eigen specialisme. Je kunt denken aan een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, enzovoorts. Deze stellen samen het behandelplan op en hebben regelmatig overleg. Tijdens een traject leer je weer de regie te voeren over je leven. Je krijgt inzichten en weet wat je moet doen om in balans te zijn. Met onze gespecialiseerde teams leer je het lichaam juist belasten en sterk te maken, want een sterk lichaam heeft minder last van klachten. Ook kijken we naar mentale factoren zoals stress. Te veel stress is schadelijk voor het lichaam en remt herstel. Waar stress vandaan komt is niet altijd voor de hand liggend en vraagt uitgebreid onderzoek. Er kunnen actuele situaties van invloed zijn of het verleden drukt een stempel op het hier en nu. Je krijgt meer zelfinzicht en leert de juiste keuzes te maken.

Bij revalidatie gaat het niet om het behandelen van een ziekte of aandoening, maar om het behandelen van de klachten of gevolgen van een ziekte of aandoening. Met dit team vol specialismen worden de klachten breed aangepakt en het meest optimale resultaat gehaald. In Nederland heb je recht op poliklinische revalidatiegeneeskunde en wordt vanuit de basis verzekering vergoed. Op verwijzing van je huisarts of specialist kun je bij RevaZorg terecht. Meer info: 0413-264879 of www.revazorg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant