Maarten (rechts) met zijn collega's
Maarten (rechts) met zijn collega's

Maarten Gruwel gaat na 50 jaar werkzaamheden met pensioen

Zakelijk 2.985 keer gelezen

UDEN | Na 50 jaar met veel plezier gewerkt te hebben, gaat fysiotherapeut, acupuncturist en orthomoleculair therapeut Maarten Gruwel met pensioen.

Na een verhuizing uit de Achterhoek in 1978 voerden Maarten en zijn vrouw Petra 38 jaar lang hun praktijk aan de Heinsbergenstraat in Uden. Bijzonder voor die tijd begon Maarten als een van de eerste acupuncturisten van Nederland zijn pionierswerk met een praktijk voor zowel fysiotherapie als acupunctuur. Later is hij zich ook gaan verdiepen in de homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde en werkt hij met de prognostest. In de loop der jaren groeide de praktijk uit tot Gezondheidscentrum Uden met meerdere fysiotherapeuten, acupuncturisten en natuurgeneeskundig artsen. Petra Gruwel hield zich bezig met het volledige bedrijfsmanagement en Maarten droeg zorg voor de therapeutische behandelingen.

Met het oog op hun pensionering hebben Maarten en Petra begin 2016 de hele praktijk inclusief het team overgedragen aan Praktijk Smolders aan de Velmolenweg 77 te Uden, die de naam 'Gezondheidscentrum Uden' in stand heeft gehouden. Maarten heeft hier de afgelopen drie jaar zelf nog met veel plezier gewerkt. Hij heeft besloten om aan het einde van dit jaar - op 70-jarige leeftijd - zijn werkzaamheden volledig neer te leggen. De zorg voor zijn patiënten draagt hij over aan orthomoleculair therapeut en (oedeem)fysiotherapeut Kiki van Rutte, en ook aan haptonomisch fysiotherapeut Petra Marinussen en acupuncturist/ oedeemfysiotherapeut Bianca Peters. Maarten bedankt al zijn patiënten voor het in hem gestelde vertrouwen in de afgelopen 40 jaar, en alle collegae en artsen voor de prettige samenwerking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant