"Een bedrijfspand met optimale omstandigheden voor het personeel, zoals veel lichtinval en goede temperatuur", aldus architect Aldwin van Hooft

Transportbedrijf Sanders Fritom bouwt nieuw pand

Zakelijk 4.510 keer gelezen

UDEN | Sanders Fritom is de afgelopen jaren flink gegroeid en groeit nog steeds. Het distributiebedrijf aan Jagersveld in Uden begint dit jaar met de bouw van een geheel nieuw complex.

Eigen auto's, goed opgeleide chauffeurs en rechtstreekse levering, zowel in de Benelux als internationaal: het gaat goed met Sanders Fritom. Het bedrijf verzorgt het hele logistieke traject in de Benelux zelf, van ophalen tot en met afleveren en alles wat daar tussen zit. Zonder overbodige overslag en zonder tussenkomst van derden, zodat je er zeker van bent dat je zending binnen 24 uur, onbeschadigd en op het juiste adres wordt afgeleverd.

E-fulfilment
Directeur Tom Wiersma ziet de logistieke markt de laatste jaren veranderen. "Er verandert logistiek gezien veel door de opkomst van e-fulfilment, wat in het kort wil zeggen dat je steeds meer bent gericht op particuliere leveringen", vertelt hij. "Je pikt een product bij warehouse vandaan, en vervoert deze rechtstreeks naar de klant. Dat is onze markt aan het worden." Het gaat hierbij over de grotere zendingen, zoals badkamermeubels en spiegels, en andere schadegevoelige pakketten. In het Track en Trace menu kan de klant zien wanneer de zending, volgens afspraak, wordt geleverd. "Omdat we hierin groeien zijn we op zoek naar chauffeurs. Het is een baan waarbij je steeds meer bij particulieren komt en dus minder rijdt. Doordat je meer moet laden en lossen, heb je heel veel klantencontact." Het bedrijf is zowel op zoek naar jongere als oudere mensen. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagen in de week je wilt werken. De chauffeurs werken niet in het weekend.

Opleiden
Het bedrijf is zich de laatste jaren naast de instroom van het reguliere werven bewust geworden van de dingen die daarnaast gedaan worden, zoals het verzorgen van een interne opleiding voor chauffeurs. Na een opleidingstraject tot chauffeur CE kun je aan de slag als distributiechauffeur. Wiersma: "In twee jaar hebben we een kleine 20 man opgeleid. Dit kunnen mensen zijn die uit de logistiek komen maar ook uit een hele andere branche. Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk." Hierin werkt het bedrijf nauw samen met het Sectorinstituut Transport & Logistiek. Begeleiding is hierbij een belangrijk onderdeel. Een nieuwe chauffeur krijgt in het begin een paar dagen, in een tijdsbestek dat voor diegene nodig is, begeleiding van een mentorchauffeur. Ook op kantoor worden nieuwe medewerkers één op één begeleid. Op die manier is er persoonlijke aandacht voor iedereen.

Website
Sanders Fritom heeft sinds september een zogeheten 'eigen werken bij website': www.werkenbijsandersfritom.nl, waarop over allerlei functies informatie te vinden is.

Bouw
Dat het geroutineerd transportbedrijf nog steeds ambities heeft en vooruit wil, mag wel duidelijk zijn. In 2020 betrekken de medewerkers van Sanders Fritom in hun nieuwe pand, dat dit jaar gebouwd wordt. Het wordt twee keer zo groot als het huidige gebouw, met een eigen werkplaats en wasstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant