Het eerste beton wordt gestort door oud-eigenaren van Bacu (foto: Henk Lunenburg)
Het eerste beton wordt gestort door oud-eigenaren van Bacu (foto: Henk Lunenburg)

Bakkerij Bacu groeit en bouwt nieuwe banketbakkerij

Zakelijk 3.877 keer gelezen

UDEN | Bakkerij Bacu is al sinds 1963 gevestigd aan de Liessentstraat. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe banketbakkerij, op een halve meter afstand van de bestaande brood- en banketbakkerij. Vorige week werd het eerste beton gestort met de oud-eigenaren van Bacu.

De bakkerij heeft hiervoor drie percelen op moeten kopen, met in totaal 1 hectare aan meters. Hierop komt een nieuwe, moderne banketbakkerij te staan van 15.000 vierkante meter, in twee verdiepingen van 7.500 vierkante meter. Het totale vloeroppervlak van de bakkerij verdubbelt hierdoor. Het pand wordt gebouwd door bouwbedrijf v.d. Ven uit Veghel. Door de productie van dagvers gebak te verplaatsen naar de nieuwe locatie, ontstaat er ook meer ruimte voor brood. De output van brood en met name gebak kan hiermee de komende jaren verder groeien.

Groeiend
De bakkerij wordt inmiddels bestuurd door vierde generatie van de Familie Aldenhuijsen en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Er zijn nu bijna 500 mensen aan het werk. Bacu maakt dagvers brood voor 112 Jumbo winkels en gebak voor alle Jumbo vestigingen in heel Nederland. De bakkerij gaat met name investeren in dagvers banket voor deze groeiende markt, en daarnaast in versheid en het maken van unieke banketproducten. Ook is er de ambitie om meer halffabricaten en grondstoffen zoals bijvoorbeeld confitures zelf te gaan maken.

Informatie
Kijk voor meer informatie over Bakkerij Bacu op www.bacu.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant