"We hebben hiermee de toekomst van een bruisend winkelcentrum veiliggesteld", aldus Roland de Laak Foto: Ad van de Graaf
BEDRIJVIG UDEN

'Drossaard is mijn lust en mijn leven'

Zakelijk 2.843 keer gelezen

UDEN | Deze keer aan het woord in 'de deal' in Bedrijvig Uden: Roland de Laak. Hij lacht hartelijk als we hem vragen of hij nu retailmagnaat is. Want zo ziet Roland de Laak de overname van winkelcentrum Drossaard beslist niet. "Integendeel. We blijven gewoon met beide beentjes op de grond."

"Ik heb het winkelcentrum op 30 november 2018 gekocht van de toenmalige eigenaar. Om meer draagvlak te creëren, heb ik samen met zeven investeerders een fonds opgericht, Uden Beleggingsfonds CV. Onder de naam van dat fonds is de deal rondgemaakt."

Het belang
"We hebben hiermee de toekomst van een bruisend winkelcentrum veiliggesteld. Hadden we deze stap niet gezet, dan was Drossaard hoogstwaarschijnlijk in handen gekomen van een investeerder die geen emotionele band heeft met Uden. Ik heb die band wel. Dit winkelcentrum is mijn lust en mijn leven. Bovendien is het een volwaardig regiocentrum dat waarde heeft voor de hele Udense gemeenschap."

Het unieke
"Je hoort wel eens vaker dat ondernemers hun eigen winkelpand kopen, maar een heel winkelcentrum… Eerlijk gezegd had ik ook niet echt een keus, het was alles of niets. Zakelijk gezien kost het natuurlijk tijd om zo'n deal in goede banen te leiden, maar persoonlijk heb ik er geen seconde over na hoeven te denken. Deze beslissing was zo genomen."

Het gevolg
"We zijn het winkelcentrum op dit moment helemaal aan het opfrissen, alle winkelpanden krijgen een grote cosmetische metamorfose. Eind mei is het weer helemaal bij de tijd. Het wordt prachtig. We gebruiken veel hout, wat past bij de parkachtige omgeving en de Udense ambitie om groene gemeente te zijn."

Het gevoel
"Natuurlijk ben ik trots, maar niet omdat ik nu ineens een winkelcentrum bezit. Dit hoort bij mijn vak: slim ondernemen en altijd bezig zijn met de toekomst. Waar ik vooral heel blij mee ben, is dat we winkelcentrum Drossaard behouden voor de mensen voor wie het bedoeld is: het winkelend publiek en de ondernemers die hier hun boterham verdienen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant