Paul, Bert en Mirjan.
Paul, Bert en Mirjan.

D'n Heerboer ontvangt Autismevriendelijkheidsprijs 2019

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Restaurant D'n Heerboer in Uden heeft de Autismevriendelijkheidsprijs 2019 gewonnen. Eigenaren Mirjan en Paul van der Velden mochten deze dinsdag, op Wereld Autisme Dag, in ontvangst nemen.

Ieder jaar reikt de Nederlandse Vereniging voor Autisme deze prijs uit aan de meest autismevriendelijke organisatie tijdens de Autismeweek. Dit jaar ontving D'n Heerboer de Autismevriendelijkheidsprijs Organisatie 2019. De ouders van medewerker Bert Kuijper nomineerden D'n Heerboer. Bert heeft autisme en werkt sinds 2017 bij het Udense buffetrestaurant. Via een stage van zijn opleiding horeca-assistent kwam hij bij Paul en Mirjan terecht. "Hij heeft dat stagejaar veel geleerd van Paul en is zo goed begeleid dat hij uiteindelijk de opleiding voor mbo niveau 2 mocht gaan doen", schrijft de moeder van Bert in de aanbeveling die ze stuurde naar de organisatie.

Inmiddels werkt Bert 24 uur bij D'n Heerboer waar hij zijn eigen taken heeft en waar nodig wordt begeleid. "Doordat Bert deze kans heeft gekregen heeft hij de mogelijkheid gehad om zelfstandig te gaan wonen met ambulante begeleiding. Paul heeft altijd het gevoel gehad dat Bert het zou moeten kunnen, dit vertrouwen van hem in Bert heeft er mede voor gezorgd dat Bert zich heeft kunnen ontwikkelen tot een volwassen man van bijna 23 jaar. Iemand met zoveel geduld en energie om elke keer weer Bert een kans te geven en mogelijkheden om zo autismevriendelijk te kunnen werken verdiend een autismeprijs. Zeker omdat dit geen restaurant is om speciaal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen." Mirjan en Paul willen hun team bedanken voor de fijne samenwerking en werksfeer onderling. "Zonder hen is het voor ons niet haalbaar om dit te doen."

Meer berichten