Verkoopadviseur Huib Kessels van Hyundai Van der Heijden in Uden.
Verkoopadviseur Huib Kessels van Hyundai Van der Heijden in Uden. (Francy Ebbers Fotografie)

'Eén op de drie consumenten kiest inmiddels voor private lease'

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Hyundai Van der Heijden in Uden speelt in op de groeiende vraag naar private lease. "Als het om een nieuwe auto gaat, kiest inmiddels één op de drie consumenten voor private lease. De voordelen die het biedt, leggen wij graag tijdens een persoonlijk gesprek uit", vertelt verkoopadviseur Huib Kessels van Hyundai Van der Heijden.

"Wij werken inmiddels met een nieuwe partner, waardoor we private lease nog aantrekkelijker kunnen aanbieden dan voorheen", verduidelijkt Kessels. "We zien dat het opnieuw aanslaat. Logisch, want private lease biedt verschillende voordelen. Als eerste de investering. Je hoeft niet ineens meer een flink bedrag neer te leggen, want je kiest een vast bedrag per maand en het aantal kilometers dat je op jaarbasis denkt te gaan maken. Daaruit komen dan een aantal opties naar voren. Behalve dat vaste maandbedrag maak je alleen nog kosten voor de benzine, want onderhoud en reparatie zijn inclusief. Ook wordt de afschrijving van de auto verwerkt in de lease. Als de contractperiode is afgelopen, krijg je van ons een aanbieding om de auto over te nemen of de mogelijkheid om een nieuwe auto uit te kiezen voor hetzelfde maandbedrag. Uiteraard is het ook mogelijk om helemaal te stoppen met autorijden, hier zitten geen extra kosten aan vast. Op deze manier is het nieuwe rijden voor iedereen bereikbaar."
Private lease heeft een flinke vlucht genomen, met een vertienvoudiging in vijf jaar tijd. "Eén op de drie consumenten kiest er al voor en de cijfers maken duidelijk dat alle leeftijden het doen", stelt Kessels. "Als Hyundai-dealer maken we de keuze voor de consument gemakkelijk door gericht advies te geven op basis van een modulair opgebouwd systeem. Via een speciale link op onze site kun je zien welk model je kunt leasen voor welke prijs. Kwestie van voorkeuren en het aantal kilometers dat je denkt te maken op jaarbasis. Maak je minder kilometers, dan worden deze gewoon gesaldeerd. Andersom geldt hetzelfde voor meer kilometers. Die worden in rekening gebracht, waardoor het behapbaar blijft."

Persoonlijk advies
Kessels merkt dat consumenten zich nog graag laten informeren in de showroom. "Een auto kopen is zoals elke andere grote aanschaf. Ze komen hiervoor graag naar de showroom, ook als ze via de website al hebben gezien welke auto ze willen gaan leasen. Mensen hebben toch altijd vragen over schade rijden, verzekeringen et cetera. En veel mensen moeten nog een drempel over. Ze hebben het gevoel dat niemand private leaset, maar een grote groep heeft die keuze allang gemaakt. De rekensom hebben we ook snel gemaakt, want financieel heeft het zeker voordelen. Je betaalt maandelijks voor een nieuwe auto, maar het bedrag dat je kwijt bent is niet hoger dan wat je gedurende die contractperiode kwijt zou zijn geweest aan een occasion van zo'n tienduizend euro."

Nog scherpere voorwaarden
Kiezen voor private lease via Hyundai Van der Heijden is tot en met juni extra interessant. "Omdat we met een nieuwe partner zijn gaan werken, zijn de voorwaarden nog scherper geworden, maar voor hetzelfde geld. Wie appels met appels vergelijkt, zal ontdekken dat private lease echt heel interessant is. Zeker bij de Hyundai i10 en i20 zijn de maandbedragen zeer behapbaar. Maar ook qua service is het heel interessant. Hyundai blinkt echt uit op het gebied van eigen risico bij schade en het terugkrijgen van minkilometers. Maar ook het persoonlijke tintje. Van der Heijden is echt een familiebedrijf. We zijn al veertig jaar dealer van Hyundai en persoonlijk contact vinden we heel belangrijk. Bij ons krijg je meteen een adviseur aan de lijn. We werken met vaste mensen waarvan sommigen al dertig jaar in dienst zijn. Als je hier een auto koopt of leaset, zeggen we niet voor niets: 'Welkom bij de familie.' Dat menen we ook echt, zelfs als je nog maar 19 jaar bent. Trouwens, ook als je net je rijbewijs hebt, is private lease erg interessant. Want je gaat gewoon mee in dezelfde trede als mensen die al twintig schadevrije jaren hebben opgebouwd."

Lentebonus met Pasen
Hyundai Van der Heijden is aangesloten bij AutoPlus, een van de deelnemende bedrijven aan de actie op Tweede Paasdag. De dealer, gevestigd aan de Liessentstraat 2A in Uden, is die dag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. "We hebben die dag speciale lentebonussen oplopend tot tweeduizend euro en een dinerbon ter waarde van 100 euro voor wie met Pasen een auto koopt", besluit Kessels.

Meer informatie: Hyundai Van der Heijden, Liessentstraat 2A, Uden, tel. (0413) 264 889, www.hyundaivdheijden.nl

Meer berichten