Chris en René
Chris en René

Balans- en adviesbureau Crito viert 30-jarig jubileum

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Balans- en adviesbureau Crito aan de Neutronenlaan 52 in Uden bestaat dit jaar 30 jaar. Deze mijlpaal wordt vandaag gevierd. Een dag die tevens in het teken staat van de 70-jarige verjaardag van directeur-eigenaar Chris van Hout. Inmiddels is zijn zoon René mede-eigenaar.

Crito heeft een uitgebreide en diepgaande kennis op het gebied van productinventarisaties in diverse branches zoals supermarkten, bouwmarkten, kleding- en sportzaken, parfumerieën en drogisterijen. Naast het hoofdkantoor in Uden is het bedrijf ondertussen uitgebreid met twee vestigingen. "Twee jaar geleden openden we een vestiging in Groningen, en ruim een half jaar geleden in Nijmegen", vertelt René. "We doen daarnaast voortaan tellingen door heel Europa." Met ruim 100 medewerkers in dienst telt Crito gemiddeld bijna 2000 winkels op jaarbasis in heel Europa. Door het ingebouwde controlesysteem worden de voorraden zeer nauwkeurig geteld. René: "We zijn momenteel bezig met nieuwe software, in een compleet ander jasje met nog meer functionaliteiten. We willen immers door blijven ontwikkelen!"

Crito BV
"Onze kerntaak is het inventariseren en analyseren van de diverse voorraden", legt René uit. "Een goed voorraadbeheer drukt de kosten. Daarom is het juist verstandig om de inventarisatie uit te besteden aan specialisten. Dat scheelt ondernemers een heleboel rompslomp. Onze tellingen zijn kwalitatief veel beter dan dat het personeel nog even na werktijd moet balansen. Daardoor werk je goedkoper, efficiënter en dus voordeliger." Crito zet in op hoge kwaliteit. "De kwaliteit moet gewoon super zijn. Uiteraard werken wij ook tegen zeer scherpe tarieven, maar de kwaliteit staat altijd voorop."

Geschiedenis
Chris is het brein achter Crito. De gedreven ondernemer begon zijn carrière bij het marktonderzoeksbureau Nielsen. "In die tijd moest er nog heel veel met de hand geteld worden, maar de digitalisering was wel al ingezet", vertelt Chris. Ik was verantwoordelijk voor het rayon Zuid-Nederland. Elke twee maanden hadden we een steekproef in verschillende winkels. Dan moest zo'n zeventig tot tachtig procent van de voorraad geteld worden. Dat was een flinke klus! Maar ik was er handig in en het resultaat klopte altijd heel goed", aldus Chris. In de jaren tachtig wordt hij benaderd door supermarkteigenaar Robér van den Tillaart. "Of ik bij hem in de zaak wilde komen tellen. Toen ging er bij mij een lichtje branden. Misschien hadden wel meer ondernemers daar behoeft aan. Bij Nielsen telde ik voor grote merken, niet voor ondernemers. Langzaam ben ik toen mijn netwerk gaan uitbreiden en zo is Crito ontstaan."

Personeel
Crito is voor alle vestigingen op zoek naar personeel. Ben je geïnteresseerd in een baan bij Crito? Mail dan naar rvhout@crito.info.

Meer informatie
Wil je meer weten over Crito BV Balans- en Adviesbureau? Kijk dan op www.crito.info.

Meer berichten