Logo kliknieuws.nl/uden

Metamorfose voor Ons Caffeej

  •   1629 keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Onder de titel 'Ons Caffeej Restyling' ondergaat Ons Caffeej momenteel een complete metamorfose en krijgt een geheel nieuw interieur. De vertrouwde warme en oprechte gastvrijheid blijft.

Ons Caffeej, al ruim 27 jaar toonaangevend aan de Markt in Uden. In 2001 Café van 't jaar en na diverse aanpassingen in concept tot 'stadscafé', nu klaar voor de vernieuwing van het gehele interieur. Stadscafé Ons Caffeej exploiteert al 'n aantal jaren een all-day totaalconcept van diverse koffie- en borrelmomenten, dagelijkse lunch en diner tot uitgaan in de late uurtjes. Zij mag dus met recht in concept als stadscafé worden benoemd, liggend aan de Markt in Uden. Bart Hagevoort, interieurarchitect, tekent met de eigenaren Ronald Verwegen en Alex van den Hoogen voor het vernieuwende ontwerp, dat de 'industriële revolutie' van de afgelopen jaren in horeca interieurs achter zich laat. Het drietal is al ruim een jaar bezig met ontwerpen, voorbereiden en plannen, mede om het karakter van Ons Caffeej te behouden. "Het blijft een warm 'licht bruin café', waarmee Ons Caffeej zich al vanaf de beginjaren identificeert", vertelt Alex. "Daarnaast wordt het café nog toegankelijker door haar laagdrempeligheid, het gebruik van innovatief licht overdag, daadwerkelijk geen drempels meer in 't café en een 'lichtbruin' interieur anno 2019, met veelal natuurlijke materialen en aandacht voor alle doelgroepen die Ons Caffeej als gast heeft". Een en ander komt al tot uitdrukking in de geheel nieuwe toiletgroepen die reeds in fase 1 van de restyling zijn gecreëerd de afgelopen weken.

De stapavonden/-nachten op vrijdag en zaterdag zitten al vanaf begin 1992 in het DNA van Ons Caffeej. Ook hier is dus veel aandacht aan besteed tijdens het vernieuwende ontwerp. "Een geheel nieuwe dans area met moderne show- en lichteffecten centraal in 't café omgeven door 'n hedendaagse hoogwaardige geluidsinstallatie, waarbij benadering plaatsvindt vanuit de kwaliteit en niet vanuit het volume", legt Ronald uit. "We zijn trots op Ons Caffeej en het feit dat we deze grootse metamorfose en kwaliteitsslag kunnen realiseren", vertelt Alex, die zelf de gehele restyling begeleidt. "Grotendeels door en met Udense bedrijven, want alleen als we ook lokaal blijven kopen, kunnen we een bruisend Uden behouden en dat geldt ook voor het winkelcentrum."

Onder de noemer 'Wij blijven ondertussen gewoon Geopend, Gezellig, Gastvrij, Sfeervol & Lekker!' blijft Ons Caffeej gedurende deze grootse operatie 'gewoon' toegankelijk voor gasten. De in 2017 vernieuwde bar en het gecreëerde Brand Proeflokaal blijft van 's ochtends tot in de late uurtjes regulier geopend, alsmede de serre en het ruime terras. "Het is bijzonder gezellig in het tijdelijk verkleinde café, waarin alle voorzieningen zijn getroffen voor een complete uitgaansavond in het weekend, dus met dj-boot, geluidsinstallatie, lichtshow en dansvloer", verteld Ronald. Eind juni presenteert het café haar nieuwe interieur.

Meer berichten