Logo kliknieuws.nl/uden
Drie rvs watergekoelde 1000 liter tanks sieren de ruimte (foto: Ad van de Graaf)
Drie rvs watergekoelde 1000 liter tanks sieren de ruimte (foto: Ad van de Graaf)

Ons Caffeej gaat weer open na verbouwing

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Ons Caffeej Restyling! Zo heette het vertrouwde café aan de Udense Markt tijdens de maanden van verbouwing. Als het stadscafé komend weekend vanaf vrijdag 5 juli haar deuren opent, is de verbouwing klaar en ligt er op de tafels een geheel vernieuwde menukaart waarop het woordje restyling weer vervangen is door het trotse 'Uden'. Zoals het al ruim 27 jaar is.

Ze leggen de lat hoog, de mannen van Ons Caffeej. Iedere dag halen Ronald Verwegen en Alex van den Hoogen met hun team alles uit de kast om hun stadscafé nét die uitstraling, warmte en gastvrijheid te geven waarmee zij een breed publiek aanspreken. Ronald omschrijft: "Wij zijn een lichtbruin café, een café met een fijne ambiance voor alle leeftijdsgroepen. Een café dat met z'n tijd meegaat, dus niet modern, maar zowel hedendaags en vernieuwend als bruin, vandaar 'lichtbruin'. Ook komt de licht bruine kleur terug in het geheel nieuwe interieur zoals de licht eiken bar." Veel natuurlijke materialen zijn gebruikt, zoals donker natuursteen in de nieuwe toiletten. Rustige warme en mooie kleuren komen terug in de stoelen en krukken, wederom in combinatie met massieve houtsoorten. Een eyecatcher is onder andere de glazen pui waarachter de opslag van het tankbier schuil gaat. Drie rvs watergekoelde 1000 liter tanks sieren de ruimte die is voorzien van hoogglans zwarte tegels en 'n zogenaamd koperen New York ceiling als plafond. Een andere eyecatcher vindt de liefhebber van espresso en andere koffiespecialiteiten in de nieuwe koffiebar, waar een heuse 'Spirit' van Kees van der Westen op de bar prijkt.

Ook is er een geheel nieuwe dansarea ingericht voor de uitgaansavonden, voorzien van hedendaagse show- en lichteffecten en een geavanceerd hoogwaardig geluidssysteem van JBL. Tijdens het openingsweekend zijn Zanger Kafke en Dj-team Flabbergasted XX uitgenodigd om deze area in stijl in te wijden samen met de aanwezige gasten. Voor wat betreft het assortiment eten en drinken verandert er qua uitgebreidheid weinig, alleen qua inhoud zijn er weer een aantal aanpassingen gedaan om de seizoenen te respecteren en om de smaakpapillen te blijven stimuleren. Hiervoor is de eetkaart vernieuwd en dat zie je terug in zowel vertrouwde eetcafé-gerechten als in eigentijdse gerechten. Daarnaast is er een nieuwe wijnselectie gemaakt en het aanbod hierin uitgebreid. Onderdeel van de vernieuwde uitgebreide (speciaal)bierkaart is onder meer dat het gehele pils aanbod van huisbrouwerij Heineken wordt getapt, van Amstel pils, Brand pilsener tot Heineken Extra Cold. Tevens is er op de kaart nog meer aandacht voor alcoholvrije bieren, een paar bijzonder smaakvolle zijn hier toegevoegd. "Bij het samenstellen van de diverse kaarten kijken we zorgvuldig naar hoofdzakelijk kwaliteit in combinatie met een laagdrempelige verkoopprijs. Immers moet lekker en gezellig eten en drinken buiten de deur voor 'iedereen' op z'n tijd toegankelijk zijn", zegt Alex. De uitbaters maken graag gebruik van kwalitatieve leveranciers uit een kleine regio in en rondom Uden.

Stadscafé Ons Caffeej, voor dagelijkse koffie- en borrelmomenten, lunch en diner, tot uitgaan in de nachtelijke uurtjes'. Ons Caffeej is geopend vanaf 's morgens 10.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond/-nacht zijn de wekelijkse stapavonden tot 03.00 uur.

Meer berichten