Logo kliknieuws.nl/uden
De robot kent een grote payload: hij kan tot 100 kg tillen (verschillende producten)
De robot kent een grote payload: hij kan tot 100 kg tillen (verschillende producten)
BEDRIJVIG UDEN

'Robotuitstapje' valt in de smaak bij RESER

  •   599 keer gelezen   Zakelijk

Alsof het over het weer gaat. Met zo'n vanzelfsprekendheid praat Pim de Korte over zijn dagelijkse werkzaamheden als sales manager van RESER, specialist in het reviseren van robots die gebruikt worden in de chipindustrie. Onlangs maakte RESER een uitstapje naar een andere branche: het ontwikkelde een robot voor in de metaalindustrie.

"De chipmarkt is enerzijds een nichemarkt, maar aan de andere kant ontzettend internationaal", vertelt Pim. "In Nederland werken we onder andere voor multinationals als NXP, ASM en ASML, maar onze klanten zijn grotendeels gevestigd in landen als China, Taiwan, Maleisië, Singapore, Amerika, Duitsland, Frankrijk... Daarom hebben we naast onze vestiging in Uden ook een vestiging in de USA en zijn we actief in Azië. Alleen al in het afgelopen jaar hebben we ruim 600 robots gereviseerd."

Blik verbreden
RESER produceert zelf in principe geen robots. We schrijven bewust 'in principe', want RESER is ook een bedrijf dat haar blik graag verbreedt. Zoals afgelopen jaar, toen het zelf een robot ontwikkelde als vervanging van een robot die niet langer leverbaar is. Pim: "Het gaat om zogenaamde pick- en place robots voor wafers, een halfgeleidermateriaal, wat de basis is voor een chip."

Industriële robot
"Ook uitstapjes buiten de chipindustrie pakken we met beide handen aan", vervolgt Pim. "Voor Van der Wielen Metaalbewerking hebben we een freesbank geautomatiseerd met een vijfassige industriële robot. Die robot belaadt de werkbank met werkstukken: blokken metaal waar onderdelen van gemaakt worden. Het grote voordeel: de robot werkt nog uren door, terwijl de medewerkers allang naar huis zijn. Je realiseert dus eigenlijk een verlenging van de werkdag. De diversiteit in branches vind ik heel interessant, net als de wetenschap dat we er prima voor uitgerust zijn. Tegelijk profiteert onze klant van hogere efficiency. Daar zijn we best trots op!"

Meer berichten