Foto: Bianca van den Broek
BEDRIJVIG UDEN

Juwelen op wielen

  •   keer gelezen   Zakelijk

"Iemand zei ooit tegen me: 'Ik heb mijn hobby ingeruild voor heel leuk werk'. Zo is het bij mij eigenlijk ook", aldus Ruben Segers, eigenaar van Wingpalace in Uden. Wingpalace verzorgt onderhoud en reparatie van motoren, maar het kloppend hart van het bedrijf is 'hand build motorcycles'. Ofwel: het customizen van Harley-Davidsons tot ware juwelen op wielen.

"Een Harley-Davidson personaliseren is het mooiste wat er is", vindt Ruben. "Ik kan er al mijn passie, creativiteit en expressie in kwijt. Klanten komen met allerlei wensen. Wat vaak voorkomt, is dat ze hun jonge Harley willen voorzien van een andere look. Spaak- in plaats van gietwielen, een andere tank- en zitcombinatie, een mooier stuur, spuitwerk of coatwerk… Je kunt iedere Harley helemaal aanpassen aan je eigen ideeën."

Paradepaardje
Een van Rubens paradepaardjes is de Harley die hij bouwde, en die hij onlangs presenteerde op de Bigtwin Bikeshow in Houten (Utrecht). "Ik wilde een snelle, slanke motor op basis van een softtail. Maar dan niet zo'n chromen kermis: ik heb voor al het plaatwerk aluminium gebruikt. Wat ik er verder aan gedaan heb? Je kunt beter vragen: wat níet! Het frame is aangepast, de wielen zijn opnieuw gespaakt, de handgrepen en voetsteunen heb ik gemaakt van hout en aluminium, het motorblok en de versnellingsbak zijn zelf opgebouwd en getuned… Teveel om op te noemen."

Eerste rondje
De motor kreeg veel bekijks tijdens de motorbeurs. Wat heet: "Als ik voor iedere foto een euro zou krijgen", lacht Ruben, die zelf ook tevreden is over het resultaat. "Het is precies zoals ik hem hebben wil: een korte, lage, ranke en snelle Harley. Ik heb hem nét op tijd voor de beurs af gekregen, ik heb er zelf nog niet eens op gereden. Ja, ik kijk uit naar het moment van het eerste ritje. Hopelijk krijgen we binnenkort een mooie, zonnige en droge winterdag."

Meer berichten