Schoenenreus failliet verklaard

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN - De Schoenenreus is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Eerder deze week vroeg het Udense bedrijf al uitstel van betaling aan. Het in 1969 opgerichte Schoenenreus telt ruim 140 winkels in Nederland en België.

[image=232724]

Schoenenreus ging in januari 2013 al eens bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers.

Geruchten
Over het faillissement van 2013 bestaan geruchten dat er sprake zou zijn van een vooropgezet plan om makkelijk van personeel af te komen. Vakbond FNV heeft dat alleen nooit hard kunnen maken, liet FNV-bestuurder Ron Peters weten. Er lopen nog steeds juridische procedures, waarbij schuldeisers en werknemers de onderste steen hierover boven proberen te krijgen.
Schoenenreus telt ruim 140 filialen in Nederland en België. Voor het faillissement in 2013 waren dat er nog meer dan tweehonderd .
Meer berichten