Logo kliknieuws.nl/uden
BEDRIJVIG UDEN

‘Geen enkele luchtwasser is hetzelfde’

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Ga je in gesprek met de mensen van VBV elektro en kunststof? Wees dan voorbereid op een flinke dosis enthousiasme. Want dat hebben alle circa honderd medewerkers van het bedrijf, gespecialiseerd in industriële automatisering, elektro- en kunststoftechniek. Met projectmanager Aron van Gemert nemen we één product onder de loep: een industriële luchtwasser.

“Industriële luchtwassers filteren de lucht in productieprocessen”, legt Aron uit. “Een leuk voorbeeld zijn productieprocessen met boterzuur, waar luchtwassers geuren afzuigen. Dit boterzuur heeft een penetrante geur, die doet denken aan zweetvoeten… Dankzij een luchtwasser ruik je hier buiten het gebouw niks meer van. In andere productieprocessen voert een luchtwasser schadelijke stoffen af, zoals bij het ontlakken van metalen, het filteren van fijnstof of in agrarische toepassingen.”

Altijd maatwerk
In onze regio is VBV elektro en kunststof de onbetwiste nummer één in luchtwassers. “We focussen bewust op onze directe omgeving. We helpen liever onze eigen buurman dan een verre klant. Tegelijk is onze klantenkring heel breed, we leveren in heel Nederland en België.” Andere (internationale) markten zoekt VBV bewust niet op. Aron: “We leveren maatwerk dat aansluit bij het proces en de wensen van de klant, geen enkele luchtwasser is hetzelfde. Zouden we massaal gaan produceren, dan is dat maatwerk weg. Bovendien zou de internationale regelgeving ons innovatieve karakter beperken, terwijl wij júist altijd willen vernieuwen. Daar hebben we de productielocatie voor, de mensen én de kennis.”

Meer berichten