Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Bianca van den Broek
BEDRIJVIG UDEN

KOM. Poke Bowls: 'Bij poké bowls had ik gelijk een 'wauw' gevoel'

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Het was altijd al een wens van Susan van Westering: een eigen bedrijfje op het gebied van eten. In de zomer van 2017 ontstond het idee van wat inmiddels is gevormd tot KOM. Poke Bowls, gevestigd in 't Handelshuys.

Waarom koos je voor de naam KOM.?
KOM. is eigenlijk bedacht door mijn schoonzusje Pieke. Ik had haar om advies gevraagd, omdat ze hartstikke creatief is met woorden. Zij bedacht toen 'Kom eten'. Het klonk wel aardig, maar voor mijn gevoel was dat het nog niet helemaal. Ik heb daarna 'eten' weggehaald en de letters wat aangepast naar KOM. Dat vond ik tof klinken. De kom waarin het geserveerd wordt en kom van, kom(t) dat zien!

Wat was je drijfveer om een eigen bedrijf te beginnen?
Ik ben van nature erg servicegericht, ik vind het leuk om het mensen naar de zin te maken. Daarbij heb ik altijd al de wens gehad om ooit iets voor mezelf te beginnen op het gebied van eten. Een kleine kneuterige lunchroom leek me wel iets, maar nooit de stap durven zetten. Totdat mijn vader in 2016 overleed. Toen werd ik even met mijn neus op de feiten gedrukt. Het leven is te kort om er niet alles uit te halen wat erin zit.

Waarom poké bowls?
Goede vraag, eigenlijk per toeval. Ik maakte dit gerecht in mijn eigen keuken thuis en had gelijk een 'wauw!' gevoel. Het was heerlijk en helemaal niet ingewikkeld om te maken. Het is een heel kleurrijk, gezond en fotogeniek gerechtje. Dat is precies wat bij me past.

Doe je dit helemaal alleen of met anderen?
Ik ben alleen begonnen, met af en toe wat hulp van mijn moeder. Inmiddels is KOM. al behoorlijk gegroeid en heb ik sinds kort iemand aangenomen. Super spannende stap, maar dit was zeker nodig. Zo hoop ik de komende jaren nog verder te groeien, maar wil het wél persoonlijk houden. 'Massa is kassa' gaat voor mij niet op.

Waar hoop je in de toekomst te staan?
Ik hoop dat KOM. nog verder gaat groeien en ik het assortiment kan uitbreiden. Een warme maaltijd voor in de koude maanden staat op de planning. Voor de rest hoop ik nog heel veel mensen blij te maken met mijn kleurrijke en gezellige bowls!

Meer berichten