<p>Frans Knobbout in zijn winkel in vroegere tijden.</p>

Frans Knobbout in zijn winkel in vroegere tijden.

Slagerij Frans Knobbout viert 40-jarig jubileum

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Slagerij Frans Knobbout bestond op 4 januari 40 jaar. Al sinds 1981 is de slagerij een vertrouwd adres voor vleesliefhebbers in Uden en omgeving. Kiezen voor Slagerij Frans Knobbout betekent: kiezen voor passie voor vlees én voor de natuur.

Frans begon zijn slagerij aan de Drossaard in Uden in 1981, 40 jaar geleden. Hij was toen nog maar 19 jaar oud, maar kende de kneepjes van het vak. Zijn vader had namelijk een slagerij in Oisterwijk, de plaats waar hij geboren en getogen werd. Eerst runde hij de slagerij samen met zijn broer, maar hun wegen splitsten later. Zijn broer heeft nu een slagerij in ‘s-Hertogenbosch. In 1999 betrokken Frans en zijn vrouw het pand op de hoek aan de Drossaard, waar ze nog altijd zitten. In die 40 jaar is er veel veranderd, volgens Frans. “We hielden ons eerst vooral bezig met alleen vlees; het slachten en verkopen van varkens en runderen. Nu kun je bij ons voor allerlei producten terecht: kant- en-klaarmaaltijden, hapjes, soepjes en broodjes. Wat wel altijd hetzelfde is gebleven, is dat we onze ervaring, kennis en kunde combineren om onze klant het allerbeste te kunnen bieden. Iedere dag opnieuw. We willen het onze klanten naar de zin maken.”

Eerlijke producten
Slagerij Knobbout vindt de herkomst van de producten erg belangrijk. “Bij ons vind je alleen maar goede, eerlijke en verantwoorde vleesproducten. Het vlees wordt vanuit eigen huis bewerkt. Op deze manier zorgen we ervoor dat er iedere dag vers vlees in onze winkel klaar ligt, zonder toegevoegde geur-, kleur-, en smaakstoffen.” Frans, die de verse vleesproducten op ambachtelijke wijze bereidt, staat dan ook 100 procent achter het vlees dat de slagerij verkoopt. “We willen bij al onze producten een goed gevoel hebben. Daarom halen wij het vlees van runderen van een boerderij in Berkel Enschot, het varkensvlees van de Heidehoeve en kip van de Veluwe. Duurzaam, zoals het vroeger was. We richten ons tegenwoordig veel op kant-en-klaarmaaltijden, maar we zijn natuurlijk in eerste instantie een slagerij. We zijn dan ook specialist op elk gebied in vlees.”

Droogkast
Bij Slagerij Frans Knobbout kun je sinds vorig jaar ook terecht voor grote stukken vlees, perfect voor op de barbecue. De stukken vlees worden opgeslagen in een speciale droogkast, die midden in de winkel staat. De Udense slager verbouwde vorig jaar zijn winkel, en heeft daarmee een gehele nieuwe look gecreëerd. “We bieden nog meer kant-en-klaarmaaltijden aan, net als meer grote stukken puur vlees. Rechtstreeks van het Brabantse land naar de klant.” In de droogkast vind je vlees zoals short rib en en Côte de Boeuf. “Allerlei varianten voor op de barbecue. De droogkast zorgt voor het rijpen van het vlees en een zachtere structuur. In de winkel kun je precies zien waar het vlees vandaan komt en hoe het gesneden wordt. Aan alle wensen wordt voldaan.”

Meer informatie
Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de slagerij: www.knobboutslager.nl.

Meer berichten