<p>Sjan en Peter trekken de deur achter zich dicht. (foto: Maaike van Schaijk)</p>

Sjan en Peter trekken de deur achter zich dicht. (foto: Maaike van Schaijk)

Nobru Technisch Personeel sluit haar deuren

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Een moedig besluit, dat tegelijk breed wordt betreurd: de reacties op de bedrijfsbeëindiging van Nobru Technisch Personeel zijn duidelijk. Zowel werkgevers als kandidaten die een baan vonden via het bemiddelingsbureau voor technisch geschoolde professionals, reageren met veel compassie op het bericht. Na achttien jaar komt er per 1 juli een einde aan het tijdperk Nobru.

door Ted Gijsel

Eigenaren Peter en Sjan Noij zochten een tijdlang naar bedrijfsopvolging, maar slaagden er niet in die te vinden. “We hadden graag gezien dat Nobru was blijven bestaan”, reageert Peter Noij, die samen met zijn vrouw Sjan het bedrijf achttien jaar geleden oprichtte en uitbouwde. “We zijn trots op wat we hebben neergezet: een bloeiende organisatie die veel vacatures heeft ingevuld voor bedrijven in Zuid-Nederland. Dat deden we uiteraard samen met onze medewerkers, externe krachten, opdrachtgevers en leveranciers. Met zijn allen hebben we er een succes van gemaakt.” Nobru was actief voor kleine bedrijven, maar toonde zich ook een betrouwbare partner voor multinationals, vooral in de food-, semiconductor- en farmaceutische industrie.
Het bedrijf werd geprezen vanwege de gedegen kennis van de markt en het uitgebreide kandidatennetwerk.
Dat is ook terug te lezen in de reacties die Nobru ontving op de aankondiging van de bedrijfsbeëindiging, zoals: ‘Jullie hebben een positieve invloed gehad op mijn carrière’, ‘Nobru ging als een van de weinigen echt serieus met kandidaten om’ en ‘Altijd een professionele en plezierige gesprekspartner’. Peter: “Die reacties doen ons heel goed. We zijn onze relaties, opdrachtgevers en medewerkers erg dankbaar voor hun steun en vertrouwen. Talloze kandidaten hebben we aan een tijdelijke of vaste baan geholpen en op die manier bedrijven bijgestaan bij het invullen van hun vacatures. Dat heeft ons geen moment verveeld, iedere dag was een nieuwe uitdaging.”

Geen zwart gat
De kans dat Peter en Sjan na 1 juli in een zwart gat belanden, is overigens erg klein. Zo komt er ontegenzeggelijk meer tijd vrij voor hobby’s als wandelen, fietsen, reizen en fotograferen. “En natuurlijk onze kleinkinderen”, zegt Sjan. “We kijken met een warm gevoel terug op ons Nobru-tijdperk en we zullen de contacten missen, maar ook de fase die voor ons ligt, heeft genoeg moois te bieden.”

Meer berichten