Zorgvuldig scheiding regelen via notaris

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN/VEGHEL | Zorgvuldig je scheiding regelen, doe je via de notaris. Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen Uden-Veghel verzorgt nu ook scheidingsbemiddeling. Samenwonende of getrouwde stellen die uit elkaar gaan, kunnen op het notariskantoor terecht voor deskundig advies en begeleiding bij het maken van goede afspraken rond hun scheiding. Er is nu ook een gratis inloopspreekuur over scheiden.

[image=314726]

"Een scheiding is emotioneel zwaar. Mensen staan op een kruispunt in hun leven. Ze komen voor lastige beslissingen te staan, bijvoorbeeld hoe ze het gaan regelen rond de kinderen, het huis of het bedrijf. In zo'n moeilijke tijd zoek je zekerheid. Daar kunnen wij bij helpen", zegt scheidingsbemiddelaar mr. Bernadette Dijk.

Notarieel jurist
Schepers & Van Nunen Notarissen in Uden en Veghel werkt rond scheidingen samen met Bernadette Dijk. Zij is notarieel jurist en heeft ervaring met scheidingsbemiddeling, alimentatierekenen en procedures rond scheidingen. Hierdoor is op het notariskantoor alle juridische kennis gebundeld die bij een scheiding belangrijk is.

Gratis inloopspreekuur
Op het kantoor in Uden is er iedere woensdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur over scheiden. Op andere dagen kan op afspraak een gratis eerste gesprek of kennismaking worden gepland in Uden of Veghel.

Familierechtspecialist
Een notariële kijk op zaken biedt meerwaarde bij het zorgvuldig regelen van een scheiding, zegt de familierechtspecialist van Schepers & Van Nunen mr. Marie-José Rijkers. "Aan het begin van hun relatie regelen mensen hun samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden bij de notaris. Als ze een huis kopen of een bedrijf starten, komen ze naar de notaris. Het is dus heel logisch om als je relatie misgaat, je zaken ook via ons goed te regelen. Wij hebben op dat gebied alle juridische, financiële en fiscale kennis in huis."

Haalbare oplossingen
Rond een eigen huis bijvoorbeeld wordt meegedacht over haalbare oplossingen, ook in financieel en fiscaal opzicht. Soms moet het huis worden verkocht, soms kan één van beiden het overnemen. De afspraken daarover worden helder vastgelegd. Als er kinderen zijn, moeten ouders een ouderschapsplan maken. Ook daar wordt hulp bij geboden.
De procedure bij de rechtbank wordt eveneens door het kantoor gecoördineerd.

Emoties en belangen
Schepers & Van Nunen Notarissen werkt met aandacht voor ieders emoties en belangen. "Ons doel is dat stellen de zaken rond hun scheiding in overleg goed regelen. Als je ervoor kiest om niet te vechten maar samen naar oplossingen te zoeken, geeft dat voor iedereen – zeker voor de kinderen - een beter resultaat", weet Dijk.
"Je krijgt meer rust over je scheiding, en dat helpt weer bij een beter nieuw begin."

Woensdagochtend
Bezoek het gratis inloopspreekuur over scheidingen op woensdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur bij Schepers & Van Nunen Notarissen, Velmolenweg 145 in Uden.
Of maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek of kennismaking op een andere dag of donderdagavond. Het telefoonnummer is: 0413 26 29 26.
Meer berichten