Pure locals presenteren zich bij Wil'm

  •   keer gelezen   Zakelijk
VEGHEL/UDEN | Bij platenzaak Wil'm aan de Meijerijgaarde in Veghel wordt zaterdag 4 juli de cd 'Pure locals' gepresenteerd. Dit gaat gepaard met live-optredens van enkele artiesten die op de cd staan.

[image=311328]

Op 'Pure locals' staan achttien tracks van bands en singer-songwriters uit Uden en Veghel. is een initiatief van Huub van den Elzen uit Mariaheide. Tijdens de laatste editie van Kersenpop in Uden, zag hij hoeveel lokaal muzikaal talent er in de regio aanwezig is. "Nog te weinig mensen hebben het besef dat de artiesten en muzikanten van Uden en Veghel eigenlijk best wel heel erg prima zijn en goede eigen songs hebben. Daar wilde ik iets mee gaan doen", vertelde Harm destijds.

Crowdfunding
Omdat hij zelf geen startkapitaal had, besloot Harm een crowfundingcampagne op te starten. Door 'anderhalf tientje' te doneren, kregen mensen als tegenprestatie het album thuisgestuurd en een naamsvermelding in het artwork van het album. "De crowdfunding slaagde waardoor ik aan de gang kon", vertelt Harm. De vele reacties van musici verrasten hem. "Er reageerden 23 artiesten terwijl er op het album maar plaats is voor 18. Ik heb dus een paar mensen moeten teleurstellen." Begin mei had Harm alle liedjes binnen en kon hij de cd gaan samenstellen. Het album is een mengelmoes aan muziekstijlen. Van funk tot hard rock en van big room house tot Italo disco: het is allemaal terug te vinden op 'Pure locals', dat vorige week verscheen.

Podium
Willem Arts van platen- en cd-winkel Wil'm vond dat de cd-presentatie een mooi podium verdient en stelde zijn zaak beschikbaar. "De Record Store Day die ik een tijd geleden hier heb gehouden, was een enorm succes", stelt Willem. "Mensen vinden het nu eenmaal leuk om naar live-muziek te kijken en luisteren. En het mes snijdt aan twee kanten: de cd krijgt aandacht, mijn platenzaak ook." De cd-presentatie van 'Pure locals' bij Wil'm is zaterdag 4 juli van 14.00 tot 16.00 uur. De optredende bands zijn The Maraboos (garage/pop-rock), Slash (pop-rock) en singer-songwriter Celina Rae. De cd kost 10 euro en is uiteraard zaterdag te koop. Ook via http://www.purelocals.nl/. Op de cd 'Pure locals' staan: Seven Eleven, The Pretty Faces, Fellows & Friends, John Henry & The Fellow Associates, Bootleg Betty, Flamez & Flowerz, Tribus, Martijn Moeadars, Monday Patriots, Robert den Hartigh, Celine Rae, Are MC, Natural Reflex, Slash, The Maraboos, Wolfpack, Skip D-lete en Ronny van Boxtel.
Meer berichten