Eetcafé De Kroon tapt Maashorstbier

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN - Udenaar Hendry Jansen tapt sinds kort als eerste in Uden het Maashorstbier in zijn eetcafé De Kroon aan de Kapelstraat. “Ik hou van streekprodukten. Mooi is dat ik die nu kan aanvullen met een heerlijk biertje uit De Maashorst, het natuurgebied hier vlakbij."

[image=161590]

Eetcafé De Kroon is sinds enige tijd van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 open. Steeds meer gasten weten het kleine eetcafeetje met de open keuken te vinden. “We gaan voor kwaliteit. Elke dag verse, eerlijke produkten, scharrelvlees en verse vis”, zegt Hendry die eigenhandig het eetcafé verbouwde en inrichtte. Er is plaats voor 28 personen. Op dezelfde plek had hij vijftien jaar geleden Da Domingo voor pizza’s en pasta’s. Een andere specialiteit is dus nu ook het Maashorstbier. “Vroeger hadden kleine brouwerijen hun eigen gerst. Bij wijnen vinden we het ook heel normaal dat het ene wijnjaar het andere niet is. Bij de teelt van gerst werkt dat net zo. Ook de grondsoort heeft invloed. En dat proef je aan het bier, vinden de Maashorstboeren. Zij staan dicht bij de natuur. Daarom hebben ze hun eigen bier gebrouwen van gerst uit de Maashorst. Het heeft een gezicht. Het gezicht van de boer die de gerst geteeld heeft. Op het land van Wim en Joke Jans aan het Nabbegat in Zeeland wordt gerst voor Maashorstbier verbouwd. Ik nodig iedereen uit om een biertje te proeven.”
Meer berichten