‘De Maashorst draait door’

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN - De overheid maakte bezuinigingen op natuur bekend maar de ondernemers in en om natuurgebied De Maashorst, investeren juist nu om de streek onder de aandacht te brengen. Naast het evenement ‘De Maashorst draait door’ voor en door ondernemers op 7 februari worden samen met de regio VVV Meierij en Noord-Oost Brabant de digitale informatiezuilen verbeterd en verder verspreid.

[image=161588]

Een aantal ondernemers wil de leefbaarheid van het gebied ontwikkelen en daarmee ook de economie en het landschap. ‘Maashorst Betrokken Ondernemen’ presenteert plannen daarvoor op maandagavond 7 februari van 19.30 tot 21.00 uur in Villa d’Arto in Uden tijdens ‘De Maashorst Draait Door’. Er wordt gediscussieerd over samenwerking van vrijetijdsbedrijven en de aftrap wordt gegeven voor de verspreiding van de Maashorstvlaggen. Ondernemers krijgen de gelegenheid om zich aan te sluiten bij deze initiatiefgroep. De presentatie is in handen van Jan van As, columnist en medewerker van de lokale omroep in Landerd LFM en voormalig horecaondernemer. Zijn tafelheer is cabaretier Mark van de Veerdonk en één van de gasten is oud Tweede Kamerlid Theo Meijer, nu voorzitter Raad van Toezicht van Stichting Streekfonds de Maashorst. Entertainment wordt verzorgd door Wiep Laurenssen, bekend van The Voice of Holland, en columnist Theo van Duren. Ter afsluiting is er een netwerkborrel. Ondernemers kunnen zich via www.demaashors.nl/dmdd aanmelden.
Een volgende stap is het Maashorst Open Weekend begin april, waarmee het toeristisch seizoen wordt geopend.

Informatiezuilen
In 2009 werden vanuit Stuurgroep De Maashorst digitale informatiezuilen ïntroduceerd. De Regio VVV Meierij & NO Brabant werkt nu aan verbetering. De bezoeker kan straks via de zuil de meest actuele informatie opvragen over wat er in de omgeving te doen is. Zoals waar te overnachten, de evenementenagenda, welke wandeling- en fietstochten er zijn en waar op de route de ION oplaadpunten zijn en de hartdefibrillators hangen. De zoekresultaten worden op een interactieve kaart getoond, die vergelijkbaar is met die in ‘s- Hertogenbosch. De zuilen worden rolstoelvriendelijk gemaakt in bedieningshoogte. De informatiepanelen staan nu bij De Heische Tip in Zeeland, De Kriekeput in Herpen en in Natuurcentrum Slabroek in Uden. Doel is om vanaf maart op meer plaatsen in het gebied zuilen te plaatsen.
Meer berichten