'Echte, eerlijke matrassen zónder plastic'

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN | "Een matras als een maatkostuum", vertelt Frans Segers, de bedenker en de maker van Lavital, het enige merk slapen dat Van Oort Interieurs in de zaak heeft. Een bed van zuiver natuurlijke materialen, zonder plastic en op de persoon gemaakt. Frans vertelt er graag over, bijvoorbeeld tijdens het Lifestyle Event by Van Oort op zondag 25 oktober waar ambacht, authenticiteit, beleving en welbevinden centraal staan.

[image=315686]


"Je maakt in je leven nergens zoveel gebruik van als van je matras", vertelt Frans Segers. "Hoe optimaler je die hebt ingericht, hoe beter het voor je lichaam is. Want een matras is eigenlijk een soort van adapter. Daar ga je op liggen en dan laad je weer opnieuw energie in je lijf. Daar zitten enorme kwaliteitsverschillen in. Dat kun je perfect doen, of je kunt het half doen en dan lig je op plastic."

Natuurlijk
Plastic of andere 'opgeschuimde materialen' ze horen niet in een bed thuis, vindt Frans Segers. "Die materialen zijn van zichzelf lucht- en waterdicht. Dat verhoudt zich niet met je eigen vocht en warmtehuishouding. Wij gebruiken gepermanent paardenhaar, vlas, hennepvezel, biologisch katoen, wol, kamelenhaar, allemaal natuurvezels die perfect passen bij je eigen lichaam. De plantaardige vezels in de matras kunnen vocht aantrekken en vasthouden en ook heel makkelijk weer los laten. Kamelenhaar en wol zorgen voor een luchtlaag en houden het aanrakingsvlak van je lichaam veel droger. Het is een logische samenwerking tussen materialen."

Gepersonaliseerd
De bedden van Lavital worden daarbij op maat gemaakt. "De matras is er om je houding te ondersteunen en te handhaven. Het lichaam moet opgevangen worden, alsof het rechtop staat, dan ben je ontspannen en die ontspanning levert de kwaliteit van je nachtrust op. Mensen die zacht liggen hebben het gevoel 'lekker', maar ze lopen overdag ook niet rond met een gebogen rug. Als mensen op hun zij liggen, voelt het met de schouders vaak niet goed, maar met een dikker kussen ligt je hoofd weer scheef. Wij maken daarom gepersonaliseerde matrassen!"
Het ergonomisch geheim van zijn matras zit hem in de schouderondersteuning, vertelt Frans. "Dat kan ik mensen ook laten voelen. Dan laat ik mensen op hun zij liggen en druk met mijn handen onder hun schouder. Daarmee suggereer ik dat ik het zachter gemaakt heb en zakken ze daarin weg. Je ziet gewoon mensen blij worden. Mensen die jarenlang zeurende onderrugpijn hebben en zeggen: 'als u dat doet, wordt het een stuk rustiger'."
Ook transpireren in bed lost Frans op. "Dat is een groot probleem. Mensen denken dat het aan hun lichaam ligt, maar op het moment dat ze op een Lavital-matras liggen, is het weg, is het over. Daar hoef je geen pilletje voor te slikken, je hoeft niet naar de dokter, omdat het materiaal gewoon past bij het functioneren van je lichaam."

Ambachtelijk
De matrassen van Lavital worden ambachtelijk gemaakt in Zwaag en zijn daar te koop net als in de showrooms in Rotterdam, De Wijk én in Uden bij Van Oort Interieurs. Eigenlijk keert Frans terug naar vroeger: "Voor 1960 sliep de hele wereld op natuurlijk organisch materiaal. Maar de petrochemische industrie kwam op gang en kreeg schuim in handen. Mooi isolatiemateriaal, tot er handige mensen waren die dachten: 'hé, daar kun je ook op liggen'. Ik ben in Nederland de echte pionier die weer echte eerlijke matrassen ging maken. Ik maak in feite niks nieuws. Dat personaliseren is wel nieuw, dat doet geen enkele andere fabrikant."

Lifestyle Event by Van Oort
Van Oort Interieurs aan de Vijverlaan 1 in Uden presenteert zondag 25 oktober van 10 tot 17 uur het Lifestyle Event by van Oort. "Het is meer dan alleen maar een voorliefde voor het hebben van gevoel voor stijl", vertelt commercieel manager Rob Witberg. "Het staat voor een speciale manier van leven. Tijdens het Lifestyle Event willen we bezoekers deelgenoot maken van onze liefde voor onder andere oogstrelend design, kunst en inspirerende lifestyle trends." De betrouwbare partners die deelnemen aan dit evenement zijn B&O, Amac, Rituals, Peters&Peters en Renault.

[image=315687]

Speeddate
Inspiratie opdoen en advies krijgen, dat kan tijdens het event, bijvoorbeeld tijdens een speeddate met Oscar Roos, één van de interieurontwerpers van Van Oort. "Laat u verrassen door zijn ideeën en bel voor een afspraak", vertelt Rob Witberg. "Tijdens het Lifestyle Event hebben wij verder een volledig architectenplein ingericht over bouw of verbouwing, tuinontwerp en kleur door Mickers architectuur, Green Art Solutions en Colora dé verfwinkel."

Gezond en fit
Met Sandenshop.com heeft Van Oort een grote speler gevonden op het gebied van fitnessapparatuur. "Zij bieden een specialistische en complete aanpak in de inrichting en levering van fitness- en wellness ruimtes. Ook Mieke Sweekhorst van Blij in Balans is aanwezig en adviseert bezoekers over een goede balans tussen eten, bewegen en ontspanning. Boerderij de Bosrand biedt een heerlijke proeverij aan van producten afkomstig van hun eigen bedrijf of collega's uit de directe omgeving. Zo laat Mark van den Bogaart de heerlijke kazen van de Bosrand proeven bij de thee van TwistTea."

Authenticiteit en ambacht
Bezoekers van het Lifestyle Event kunnen kennis maken met een groep 'makers' uit de meubelindustrie. "Jasper en Marieke van den Berg, van Label, no-nonsense meubelen met een eigen identiteit en karakter, laten zien wat er gebeurt met een bestelling vanaf het moment dat dat deze geplaatst wordt tot het moment van uitlevering. Vanwaar die levertijd? Ontwerper Edy ten Berge geeft de lezing 'Van kaarslicht tot Led'. Wat zijn Lumen en wat betekent Kelvin? Bij Han Meulendijk van Carpet Sign kunnen bezoekers een toefje samenstellen voor een kleed. Uit het atelier brengt hij spoelen mee met de prachtigste kleuren. Bij deze groep ambachtsmensen hoort natuurlijk Frans Segers met zijn specifieke matras. Kom naar het Lifestyle Event by Van Oort en ontmoet de maker!"
Voor meer informatie: www.vanoortinterieurs.nl of www.lavital.nl.

[image=315688]

[image=315689]
Meer berichten