'VIVE Boutique is een luxe winkel met betaalbare prijs'

  •   keer gelezen   Zakelijk
UDEN | VIVE Boutique, zo heet de nieuwe modezaak aan de Passage 1 in Uden. "Een hele leuke nieuwe winkel", vindt een bezoeker. "Superhippe en betaalbare kleding. Echt een aanvulling voor Uden." Viviën van Deijne krijgt veel dergelijke reacties. "Echt overweldigend! Iedereen is super enthousiast en zegt vooral: het is een heel luxe winkel, maar met een betaalbare prijs."

[image=317390]

"Mensen hebben het gevoel dat ze luxe gaan winkelen met een kopje koffie of thee", weet Viviën. "Maar als ze naar de prijs kijken, vinden het ze het ongelooflijk dat ze in zo'n sfeer kunnen winkelen. Op zowel de prijzen als op de collectie krijg ik heel goede reacties."

Nieuwste mode
Vrouwen vinden bij VIVE Boutique elke twee weken een nieuwe collectie. "We zitten kort op de markt", vertelt Viviën. "Wat wil de klant en wat is de mode: daar spelen we heel snel op in. En dat tegen een leuk prijsje: de tops en broeken zijn rond de dertig euro."
De eerste week was meteen een succes en Viviën moest al snel op inkoop, om de winkel aan te vullen. "Ik vul maximaal één keer aan. Dus als een item vrijwel meteen uit de winkel is, haal ik het nog één keer bij.
Tenminste, als het nog op voorraad is, want ook daar gaat het snel."
Naast fashion biedt VIVE Boutique woonaccessoires en cadeau-artikelen aan. Het aanbod is heel gevarieerd. "Dat zal ook altijd blijven wisselen. Op dit moment hebben we leuke recept-boeken, mooie glaasjes en al gezellige kerstversiering in de winkel. Het verschilt elke keer."

Ondernemersbloed
"VIVE Boutique is afgeleid van mijn eigen naam", legt ze uit. "Mijn eigen naam betekent namelijk 'het leven' in het Frans." Ze wordt vandaag 22 jaar. "Al van jongsafaan heb ik gezegd dat ik voor mezelf wil beginnen. Het hebben van een eigen kledingzaak is altijd een droom van me geweest", zegt Viviën. Maar om werkervaring op te doen, wilde ze eerste beginnen op de administratie van Van Deijne Japanse en Koreaanse auto-onderdelen, de zaak van haar ouders.
De IVA, de opleiding in de automotive-branche in Driebergen adviseerde haar twee kilometer verderop te kijken. "Daar zit TMO, eenzelfde
management gerelateerde opleiding, maar dan gericht op de modebranche. Ik ben daar gaan kijken en was meteen helemaal verkocht. Dat was precies wat ik wilde!"

Eerlijk licht
Begin dit jaar studeerde Viviën af en ging ze werken in een kledingzaak om ervaring op te doen, maar voor een ander werken… "Ik wilde het graag zélf doen", lacht Viviën en zo gebeurde het. Het leegstaande winkelpand aan de Passage werd 'gestript' en voorzien van een compleet nieuw interieur met onder andere een lichtkoepel. "Zodat je goed licht binnen krijgt", vertelt de Zeelandse. "Eerlijk licht, want daar zie je de kleding het best in!"
Het was hard werken om in vijf weken tijd de openingsdatum van 8
november te halen, maar Viviën wist precies wat ze wilde en ze kreeg veel hulp van Zeelandse bedrijven. "Het waren vijf weken met lange dagen en korte nachten. Maar dankzij de inzet van de bedrijven die mee hebben
geholpen, is het gelukt. Daar wil ik ze ontzettend graag voor bedanken.
De reacties die je krijgt, zijn dan ontzettend fijn. Die geven je zoveel
energie dat je door kunt gaan en geven de bevestiging dat je het goed doet."

Internet
VIVE Boutique is niet alleen een levendige winkel, maar ook op social media is Viviën actief. "Vanaf januari is de 'webshop' online: een koppeling tussen Facebook en mijn eigen website." Over een modeketen denkt ze nog niet na. "Ik moet natuurlijk nog veel ervaring opdoen. Ik ben heel nuchter en leef met de dag. Ik heb nog zoveel plannen voor de nabije toekomst." http://www.viveboutique.nl/, Facebook: VIVE Boutique, Instagram: VIVE.Boutique.

[image=317389][image=317388][image=317387]
Meer berichten