De bloemen van vandaag in de krant van gisteren

  •   keer gelezen   Zakelijk

Op 1 september opende ANNA Bloemen de deuren. Het concept is simpel: alleen maar bloemen. Emmy Peters heeft de leiding over ANNA Bloemen. Zij is erg positief over de eerste paar maanden: "Het is heel druk en de Botermarkt is een leuk pleintje. We krijgen alleen maar aardige mensen over de vloer die we persoonlijk advies kunnen bieden." Wie Emmy en haar collega's in actie ziet, constateert dat het gewoon 'een heel gezellige boel' is. "We maken graag een praatje met elkaar, maar ook met de mensen die in de winkel komen. De sfeer is warm, dat is voor de klant ook fijn. En we willen op alle fronten helpen. Zo kunnen mensen bij ons terecht voor een mooi bloemstuk, maar als iemand één los bloemetje wil, dan kan dat ook gewoon."Jacques van Aspert, eigenaar van Flowers for All, wilde al een tijdje een tweede vestiging openen en zocht iemand die die vestiging kon runnen. Hij kwam uit bij Emmy, die een studie bloemsierkunst volgt aan de Stoas Vilentum Hogeschool in Wageningen. "Eerst was mijn werk bij Flowers for All echt een bijbaantje, maar deze kans wilde ik heel graag aangrijpen.Het is een heel leuke uitdaging." Wat opvalt aan de zaak is de naam: ANNA.
Waar is die eigenlijk op gebaseerd? Emmy heeft gelukkig het antwoord: "We hadden bij Flowers for All een medewerkster met die naam. Jacques vond het een krachtige naam voor een bloemenwinkel, die je kan associëren met een bedrijf, zoals je Ben associeert met de telefoonaanbieder en Domino's met een pizzaketen. Het is ook een fleurige naam, die al met al heel goed past bij ons bedrijf."

Verse bloemen
Bij ANNA Bloemen kunnen mensen elke dag rekenen op een vers bosje bloemen, weet Emmy. "Elke dag komt er een verse levering, dat vinden wij erg belangrijk. We stellen alles zelf samen, maar luisteren ook naar de wensen van de klant. Boeketten moeten heel persoonlijk zijn, ze zeggen namelijk iets over je." Een voordeel heeft ANNA Bloemen in ieder geval al, volgens Emmy, en dat is de connectie met Flowers for All. "Iedereen kende ons al toen we hier begonnen. Dat komt mede doordat de dames die hier staan ook bij Flowers for All hebben gewerkt of er nog steeds werken. Uden weet waar we voor staan, onze klanten weten dat bij ons kwaliteit is verzekerd."

Actie
"Sinds kort hebben we bovendien een nieuwe, opvallende actie", vervolgt Emmy. "We verpakken alle bloemen voor eigen gebruik in krantenpapier, om zo te besparen op inpakpapier. Per bos die we verpakt in krantenpapier verkopen, stoppen we tien eurocent in een potje. Aan het einde van de maand geven we dat geld aan een goed doel in Uden. En dat kan echt alles zijn. Op die manier kunnen we materialen recyclen, maar ook mensen helpen. Iedereen kan bij ons een goed doel aandragen. Je kunt dus gerust stellen dat we de bloemen van vandaag verkopen in de krant van gisteren." 
10+ Bedrijfsbloemist is een specialisatie van ANNA Bloemen en Flowers for All. Bedrijven kunnen een abonnement afsluiten en alle bloemen voor het bedrijf onder speciale condities bestellen. Voor informatie: 06 – 52 68 89 08.
De hele maand december geldt er een speciale actie op het DutZ-assortiment: klanten profiteren van 30 tot 70 procent korting. 

Online bestellen
Ook dit kan via de site www.flowersforall.nl.

Meer berichten