Van Bergen neemt het restaurant over van Robin van Soest en Olaf van Hoof
Van Bergen neemt het restaurant over van Robin van Soest en Olaf van Hoof

Marco van Bergen nieuwe eigenaar 't Raadhuis

  •   keer gelezen   Zakelijk

UDEN | Ondernemer Marco van Bergen is per 1 januari eigenaar van 't Raadhuis aan de Markt in Uden. Hij neemt het restaurant over van Robin van Soest en Olaf van Hoof.

Van Soest en Van Hoof vinden het een te grote opgave om 't Raadhuis te combineren met Sgt. Peppers (Van Soest) en Brasserie de Conversatie (Van Hoof). "Wij hebben de afgelopen periode vastgesteld dat het runnen van een restaurant op hoog niveau honderd procent focus en aandacht vraagt. Het bleek een te grote opgave om 't Raadhuis binnen de gewenste doelstellingen te combineren."
Van Soest en Van Hoof zijn ervan overtuigd dat Van Bergen de juiste persoon is om het restaurant over te nemen: "Wij zijn op zoek gegaan naar een gepassioneerde ondernemer die aanvoelt welke sfeer 't Raadhuis ademt. Wij zijn zeer verheugd dat wij in Marco de nieuwe eigenaar hebben gevonden. Naast zijn ondernemerschap heeft Marco's expertise op het gebied van wijnen een grote toegevoegde waarde voor het restaurant en zijn gasten."

Begrip in Uden
Voor Marco van Bergen gaat een langgekoesterde wens in vervulling: "Al jarenlang fascineert de tophoreca mij. De kookkunsten van een chef, de gastvrijheid en kennis van sommeliers. Dat zich de mogelijkheid nu voordoet om in mijn eigen woonplaats een restaurant te hebben in een prachtig pand, is geweldig. Restaurant 't Raadhuis is een begrip in Uden. Vanaf de oorspronkelijke opening, twintig jaar geleden, ben ik er met vrienden en familie vele malen geweest. Uden verdient dit prachtige restaurant."
Vanuit zijn bedrijf OONIVOO geeft Van Bergen invulling aan zijn passie voor wijn. Hij is vinoloog, gek van wijnen en alles wat ermee samenhangt. Zo ook de combinatie wijn en spijs. "De wijze waarop een sommelier de juiste wijnen bij gerechten selecteert is pure kunst. Het lijkt mij geweldig om met het team mee te gaan denken."

De Vree blijft gastheer
Van Bergen kiest zelf zeer nadrukkelijk een rol op de achtergrond en zal niet operationeel actief zijn in het restaurant: "'t Raadhuis heeft een voorbeeldige gastheer aan Bertie de Vree. Hij is niet alleen 'het gezicht' van 't Raadhuis, maar verstaat zijn vak en kent zijn gasten. Iemand als Bertie in de voorhoede en een sterk team in de keuken lijkt mij een perfecte mix voor succes."

Nieuwe openingstijden
Vanaf 1 januari 2016 is 't Raadhuis geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 18.00 uur. Marco van Bergen: "De sluiting op de maandag en dinsdag geeft ons tijd en ruimte om de organisatie goed neer te zetten. Bovendien willen wij op alle momenten de kwaliteit die gasten bij 't Raadhuis gewend zijn, kunnen garanderen."

Meer berichten