Speelgoedwinkel in Uden bestaat vijfig jaar.
Speelgoedwinkel in Uden bestaat vijfig jaar.

Speelgoed Speciaalzaak vijftig jaar aan de Galerij

Zakelijk 1.109 keer gelezen

UDEN | Deze maand maart is het vijftig jaar geleden dat Harrie van Lanen zijn speelgoedzaak begon op het adres galerij 10. Was Uden tot dan toe alleen een winkelstraat, in 1966 werd begonnen met de bouw van een echt winkelcentrum gebied waar later nog heel veel winkels aan zijn toegevoegd. Met deze vijftig jaar behoort de winkel dan ook al tot de eerste pioniers van het Udens winkelcentrum.

Al na vijf jaar was het assortiment zo uitgebreid dat de winkel verhuisde naar het huidige pand galerij 32. Ook in de jaren die volgden werden jaarlijks verbouwingen uitgevoerd en ook het woonhuis op de eerste etage werd uiteindelijk bij de zaak betrokken.

In 1989 is de zaak over genomen door Ton van Duijnhoven die toen al geruime tijd bij Van Lanen werkzaam was. Ook in die tijd is de zaak flink uitgebreid en zich blijven aanpassen.

De winkel groeide uit tot een verkoopoppervlakte van 500 vierkante meter met flinke bekendheid in de regio.

De speelgoedwereld staat echter niet stil.

Achttien jaar geleden besloot Ton om zich met zijn winkel aan te sluiten bij Intertoys.

Een snel logistiek systeem en de kassacomputer deden hun intrede. De bekendheid van de landelijke organisatie met toch in elke stad een eigen gezicht.

Modelbouw
Zo doen ze bijvoorbeeld nog steeds veel aan modelbouw en hobby, een groep die uit een groot aantal winkels is verdwenen.

"Kinderen van nu spelen heel anders dan kinderen vroeger. Er zit veel meer elektronica in, licht en geluid. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de opkomst van multimedia. Dat gaat allemaal zo snel. Ook daarom is het goed om aangesloten te zijn bij een franchise organisatie als Intertoys. Die houden dat soort nieuwe ontwikkelingen bij en kunnen daar direct op inspelen", aldus Ton van Duijnhoven

Acties
'Uiteraard heeft de winkel voor dit jaar een aantal acties op het programma ter ere van het vijftigjarig bestaan van de zaak.

Zaterdag 12 maart is er een feestelijke dag met attracties voor kinderen zoals een springkussen en de Intertoys ToyToys olifant komt op bezoek. Doe mee aan de Legoraadwedstrijd en drink een drankje aan de ranjabar.

Winnen
Like de pagina op Facebook en win de populaire spelcomputer Playstation 4.

"Na al die jaren zijn er nog steeds mensen die zeggen de winkel van Van Lanen Speelgoed, we hopen de klanten die al heel lang bij ons over de vloer komen hierbij te ontmoeten."

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op de website www.intertoys.nl of op de eigen site van het filiaal in Uden: www.modelbouw-uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant