Ahmet en Atilla Polat.
Ahmet en Atilla Polat.

Ayintap Kebap & Restaurant: genieten van de Turkse keuken

Zakelijk 1.609 keer gelezen

UDEN | Barbecue Uden, oftewel Ayintap Kebap & Restaurant, is verhuisd naar Kastanjeweg 145 in Uden. De broers Ahmet en Atilla Polat runden de zaak voorheen aan het Mondriaanplein, maar dat liep zo goed dat ze een groter pand nodig hadden.

Ayintap is de historische naam van de Turkse stad Gaziantep befaamd door haar rijke keuken en de plek waar de familie Polat vandaan komt.
Het nieuwe pand is helemaal opgeknapt en ziet er modern en gezellig uit. Er is een open keuken waar Ahmet het eten bereidt, Atilla is de gastheer. Ook de rest van de familie helpt mee. Bij Ayintap kunnen gasten genieten van heerlijke vleesgerechten, bereidt op een authentieke houtskoolbarbecue. "Wij bereiden echt puur vlees zonder toevoegingen", vertelt Atilla. De specialiteit is kebap, lamsvleesspiezen vers van de barbecue. Verder staan er nog veel meer heerlijke Turkse gerechten op de kaart. Het brood wordt elke dag vers gebakken. Bij Ayintap kunnen gasten een avond lang tafelen of snel een hapje eten. "Het is echt heel laagdrempelig", vertelt Atilla. Afhalen kan al, bezorgen binnenkort ook.
Sinds kort kunnen gasten op zondag van 10.30 tot 13.30 uur genieten van een brunch. Voor 10 euro kunnen zij onbeperkt eten en drinken van het uitgebreide luxe buffet.
De klanten zijn zeer lovend. Op Facebook is te lezen: "Zeer goede service. We waanden ons in Turkije!" Een andere reactie luidt: "We kunnen dit Turks restaurant echt iedereen aanraden. Het is sfeervol ingericht, vriendelijke bediening en er is een uitgebreide keuze uit lekkere gerechten."
Eens per maand is er live muziek. Atilla raadt iedereen aan de Facebookpagina in de gaten te houden: www.facebook.com/bbquden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant