Het kunstgrasveld van JVC Cuijk is gedateerd en twee jaar geleden afgekeurd door de KNVB.
Het kunstgrasveld van JVC Cuijk is gedateerd en twee jaar geleden afgekeurd door de KNVB. Foto: Voetbal-shoot.nl/Chanel Willems

VVD eist uitleg over kunstgras JVC en vraagt om onderzoek naar toekomst sportpark

Voetbal 843 keer gelezen

CUIJK | De VVD-fractie in de gemeente Cuijk heeft bij het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het besluit van de gemeente om het kunstgrasveld van JVC Cuijk niet te vernieuwen. Ook wil de VVD onderzoek laten doen naar de toekomstbestendigheid van het sportpark en het amateurvoetbal in Cuijk.

Onlangs maakte Kliksport bekend dat de gemeente Cuijk niet bereid is om het dertien jaar oude en deels afgekeurde kunstgrasveld van JVC Cuijk van een nieuwe toplaag te zien. "Gegeven de financiële situatie bij JVC Cuijk en de onzekere toekomst van het amateurvoetbal in Cuijk, kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat de investering niet in de kadernota meer is opgenomen", aldus VVD-raadslid Arthur Baudet, die echter wel van de gemeente wil weten wat de beweegredenen zijn om deze investering te schrappen in de gemeentelijke begroting.

Hoofdveld delen?
De VVD roept de gemeente Cuijk eveneens op om te onderzoeken of de huidige locatie van het kunstgrasveld ook de juiste plek is in verband met de toekomst van het amateurvoetbal in Cuijk. Baudet: "Ook willen wij onderzoek naar hoe sportpark De Groenendijkse Kampen toekomstbestendig en compacter kan worden ingericht en of het mogelijk is dat JVC Cuijk (zaterdag) en SIOL (zondag) een hoofdveld gaan delen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant