Corona zorgt voor uitstel draagvlakmeting Gennepse BIZ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De draagvlakmeting wordt gedaan onder centrumondernemers aan de Niersstraat, Markt, Zandstraat, Brugstraat, Spoorstraat, Europaplein, Wilhelminaplein en de ondernemingen in straten die direct aan deze straten en pleinen grenzen.</p>

De draagvlakmeting wordt gedaan onder centrumondernemers aan de Niersstraat, Markt, Zandstraat, Brugstraat, Spoorstraat, Europaplein, Wilhelminaplein en de ondernemingen in straten die direct aan deze straten en pleinen grenzen.

(Foto: Aileen van Tilburg)

Corona zorgt voor uitstel draagvlakmeting Gennepse BIZ

  •   keer gelezen

GENNEP | Gemeente Gennep heeft al enige tijd plannen voor het opstellen van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) om het centrum van Gennep economisch te verbeteren. Deze zone zou een betere samenwerking tussen gemeente en bedrijven in de hand moeten helpen. Om zo’n zone op te richten is een draagvlakmeting een vereiste. Helaas zal deze door corona niet plaatsvinden op het oorspronkelijke moment.

“Er moest een draagvlakmeting komen” legt wethouder Janine van Hulsteijn uit. “Maar onze ondernemers hebben wel iets anders aan hun hoofd dan een draagvlakmeting.” Volgens de wethouder kan het bestuur van de (BIZ) niet langs de Gennepse ondernemers om de zo belangrijke gesprekken te voeren. Velen hebben immers de deuren gesloten. De ondernemers die wel te bereiken zijn, kunnen geen eerlijk beeld geven gezien de omstandigheden. Zodoende dat de draagvlakmeting wordt uitgesteld naar het najaar van 2021.

Belangrijk voor de draagvlakmeting is een minimale respons van 50%. Daarvan moet tenminste 2/3 van de ondernemers instemmen met het plan. Pas dan zal de BIZ gerealiseerd worden.

Meer berichten