Vrijwilligers van MFC Oelbroeck leggen per direct hun taken neer.
Vrijwilligers van MFC Oelbroeck leggen per direct hun taken neer. Foto: Kees de Bruijn

Vrijwilligers Oelbroeck leggen per direct werkzaamheden neer

Algemeen 2.025 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Vrijwilligers van MFC Oelbroeck in Sint Anthonis leggen per direct hun taken neer. Ze zijn boos omdat het bestuur is overgenomen door bureau Drijver en Partners. Zo liet de gemeente middels een brief op 24 april weten. 

De overname is tijdelijk en zal duren tot het moment dat er een nieuw stichtingsbestuur is gevonden en actief is. Eerder liet het bestuur van Oelbroeck weten de taken neer te leggen. De gemeente was dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuw bestuur. Tijdens de raadsvergadering van 18 april is heeft de Raad het College opgedragen om in gesprek te gaan met de gemeenschap van Sint Anthonis om binnen nieuw financiële kaders tot komen voor een nieuw alternatief plan voor een toekomstbestendig Oelbroeck. Daar is een krediet van maximaal 1,4 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. 

Een van de vrijwilligers schrijft in de brief over minachting. "Wat een minachting voor het huidige bestuur, dat jarenlang keihard heeft gewerkt de exploitatie draaiende te houden en vooral sluitend te maken. En samen met alle gebruikers én de gemeente een goed plan voor duurzaam beheer heeft opgesteld wat (zelfs ongelezen) opzij is geschoven. Wat een minachting voor beheerder Jos, die op deze manier volledig op een zijspoor wordt gezet, net voor zijn pensioen. Wat een minachting voor de financiële consequenties, want geloof maar dat dit bureau uit Alblasserdam! Een stevige kostenpost met zich meebrengt. Maar bovenal vind ik het een ongelofelijke minachting voor ons, vrijwilligers die met tientallen de afgelopen jaren geheel vrijwillig en belangeloos vele, vele uren hebben gestoken in het draaiende houden van ons gemeenschapshuis."

De vrijwilligers laten weten zich 'misbruikt' te voelen. "De gemeente is op dit gebied bezig heel veel gemeenschapszin te vernietigen. Daar wil ik niet aan meewerken", aldus de vrijwilliger die de brief opstelde. De brief werd door één vrijwilliger geschreven, maar ondersteund door vrijwel alle vrijwilligers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant