Logo kliknieuws.nl/oss
Grote wapenvondst in Oss. (Foto: politie Oost-Brabant)
Grote wapenvondst in Oss. (Foto: politie Oost-Brabant)
update

Vuurwapen gevonden bij nieuwe doorzoekingen

  •   keer gelezen   112

OSS | De politie heeft afgelopen vrijdag tijdens Operatie Alfa bij een bedrijf aan de Scheldestraat in Oss een busje in beslag genomen voor verder onderzoek. In een verborgen ruimte vonden specialisten een groot aantal vuurwapens met munitie. De politie meldt dat het onder andere gaat om drie Kalasjnikovs, drie mitrailleurs, een geweer en drie andere vuurwapens. 

Vandaag werden vier mannen (57, 24, 55 en 44 jaar) opgepakt door meerdere arrestatieteams. De vier worden onder meer verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De recherche had de mannen al langer in het vizier. Twee mannen van 57 en 55 jaar werden vandaag op de Zandzuigerstraat in Den Bosch klemgereden door een arrestatieteam. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De oudste verdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs, de 55-jarige man van drugshandel.
In Helmond werd een 44-jarige man aangehouden in een woning. Hij wordt naast lidmaatschap van een criminele organisatie verdacht van wapenhandel. Om 16.00 uur werd in Oss een 24-jarige man in zijn auto aangehouden. Ook hij wordt verdacht van drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De leider van het onderzoek: "Ook dit viertal had een belangrijke rol in de criminele organisatie waar wij in ieder geval sinds 13 november volop mee bezig zijn. Vanwege de beperkingen kunnen wij ook nu geen nadere details geven over de exacte verdenkingen." Ook of er nieuwe acties komen wil hij niet kwijt: "Het is een onderzoek van de lange adem en alles is nauwkeurig door ons gepland. Meer wil ik er niet over kwijt op dit moment", zo laat hij weten op de website van de politie.
De politie is nog op zoek naar een andere verdachte die ze eigenlijk vorige week al wilden oppakken. Hij is voortvluchtig.

Doorzoekingen 
In vijf woningen in Oss, Berghem, Helmond, Asten en het Belgische Lommel vinden momenteel uitgebreide doorzoekingen plaats. Opnieuw wordt er gezocht naar wapens, drugs en geld. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

UPDATE: De doorzoekingen in de woningen is afgerond. Er is een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek gaat door.

Klik hier voor meer informatie over Operatie Alfa.

Meer berichten