Logo kliknieuws.nl/oss
Milco Abrahams gestart met bijzondere fietstocht na startschot van burgemeester. (foto: Facebook Milco Abrahams)
Milco Abrahams gestart met bijzondere fietstocht na startschot van burgemeester. (foto: Facebook Milco Abrahams) (Foto: )

Milco Abrahams gestart met bijzondere fietstocht na startschot van burgemeester

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans gaf vanochtend 6.00 uur het startsein van de fietstocht van Milco Abrahams. Hij gaat van Oss via Den Bosch, Rotterdam, Den Haag en Haarlem naar Amsterdam (197 kilometer) fietsen om geld in te zamelen om zijn Olympische droom mogelijk te maken. Een gedeelte van wat hij inzamelt, wil hij storten in een fonds om ondernemers te helpen die geraakt zijn door de coronacrisis.

Op vijfjarige leeftijd is Milco Abrahams begonnen met trampolinespringen. Behalve dat hij het leuk vond, bleek hij ook talent te hebben. Sinds 2013 neemt hij deel aan jeugd EK’s en WK’s. Zo behaalde hij in 2018 brons tijdens het jeugd Europees Kampioenschap en goud op het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Ook had hij zich gekwalificeerd voor zijn eerste senioren WK in Tokio in Japan. Door corona kon dit niet doorgaan.
Zijn ultieme droom is de Olympische Spelen van 2024 in Parijs halen. De turnbond heeft in 2019 besloten dat trampolinespringen geen topsport meer is en moet Milco voortaan alle (internationale) wedstrijden zelf bekostigen. Met een ludieke actie, door van Oss naar Amsterdam te fietsen, probeert hij geld in te zamelen om zijn droom te bereiken.

Meer berichten